Hilti 22V borhammere TE2, TE4 og TE6.

Hardtslående Hilti drømmetrippel

av verktoy24

Tre Hilti borhammere i 22V-serien: TE2, TE4 og TE6. Trådløse drømmeverktøy for alle som monterer i betong. Med pneumatisk slag er den slagkraftige trioen solid forankret i Hiltis tradisjon, og bærer denne inn i den batteridrevne fremtiden. Se her hva de tre kan gjøre – og hvorfor drømmen nå er nærmere enn noen gang. (Annonsørinnhold – avsluttet kampanje)

Artikkelen er en annonse for Motek AS – NB aktiviteten /kampanjen er avsluttet

– Ja, batterimaskiner borer fortere enn nettdrevne maskiner av samme størrelse.

– Hvorfor det?

– Fordi de nyere og har kommet lenger i utviklingen. Innmaten er nyere. Det meste av produktutviklingen hos Hilti skjer på batterimaskiner. Det er ikke den samme innovasjonsgraden på de nettdrevne. Nettdrevne maskiner som kjøpes i dag er som alltid før solide saker. Men designet er gjerne noen år gammelt. TE6 er bare syv måneder gammel.

Det sier Sindre Dyb, produktsjef på Hilti hos Motek AS.

Hilti TE6-A22 er den nyeste borhammeren i 22V-serien fra Hilti. Mer om den litt lenger ned.

– Nettdrevne maskiner forsvinner

Sindre Dyb, produktsjef for Hilti hos Motek AS.

Sindre Dyb, produktsjef for Hilti hos Motek AS.

Nettdrevne maskiner er i ferd med å forsvinne på det norske markedet for små verktøy. Sindre Dyb sitter tett på markedet og utviklingen.

– Det har vært en utrolig konvertering fra nett til batteri de siste fem årene. Den vil øke farta ytterligere framover, sier Dyb.

Maskinene han peker på er Hilti TE2, TE4 og TE6. Alle med A22 til slutt i modellnavnet. De tre borhammerne inngår i Hiltis attraktive og stadig voksende serie 22V batteridrevne verktøy.

Beste verktøy for bormontasje

De tre borhammerne har sine distinkte særtrekk, egenskaper og bruksområder som gjør dem til markedets absolutt beste verktøy innenfor bormontasje på hver sine områder.

Det vil si montering i betong, med boring av hull til å montere gjenstander med mekaniske eller kjemiske anker. Et arbeidsområde som er vanlig for mange entreprenører innen anlegg, rør/VVS, elektro, betongbygg og næringsbygg.

TE2 – “Av-og-til-maskinen”

Hilti TE2-A22.

Hilti TE2-A22.

Hilti TE2-A22 er en basic borhammer. Utformingen er som en tradisjonell drill, med motor og mekanisme samlet i en avlang maskinkropp, og med et flyttbart og avtagbart håndtak til å støtte med.

Dette er likevel ingen slagdrill, det er en skikkelig borhammer.

Den har samme pneumatiske slagfunksjon som på de større borhammerne, og som har vært Hiltis kjennetegn helt siden 1967.

Med pneumatisk slag er dette en effektiv maskin, men utformingen gjør at kan den oppleves litt framtung. TE2-A22 er primært en maskin for de som ikke borer veldig mye i betong, men som av og til trenger en maskin som effektiv kan lage de hullene man trenger.

TE2-A22 har SDS Plus chuck, og er best egnet til bordimensjoner 4-10 mm. Den har ikke mulighet for å slå av rotasjonen til ren meisling, og har ikke mulighet for bruk med støvavsug.

TE4 – Elektrikerens drøm

Hilti TE4-A22.

Hilti TE4-A22.

Hilti TE4-A22 har utformingen vi kjenner også fra større bor- og kombihammere. Motor og gir sitter i en loddrett enhet foran “avtrekkerhånda”.

Operatøren får tyngden nærmere håndleddet. Det gir en bedre arbeidsstilling, og operatøren blir mindre sliten. Slagfunksjonen er også her Hiltis pneumatiske spesialitet, der et stempel lader trykk og slår i chucken. Det gir mindre vibrasjoner enn rent mekanisk slag, og mindre slitasje på både mann og maskin.

Dette er en spesielt god maskin for elektrikere. Med lett vekt er den fin til boring over hodet eller høyt oppe. Elektrikere har vanligvis ikke behov for de største bordimensjonene, men skal til gjengjeld ofte bore mange hull til mindre plugging.

Hilti TE4-A22 veier bare 3,3 kg inkludert et 5,2 Ah standard batteri. Den har SDS Plus chuck, og er best egnet for bordimensjoner 4-12 mm. Den har ikke meiselfunksjon, men kan brukes med et tilpasset støvavsug som tar hånd om alt borestøv.

TE6 – Liten og sterk allrounder

Hilti TE6-A22.

Hilti TE6-A22.

Hilti TE6-A22 er den nyeste, største og sterkeste av de tre. En ekte allround kombihammer i “lommeformat”, og en maskin som ber om å bli brukt mye.

Gjerne med større bordiameter enn man skulle tro om en maskin på denne størrelsen. Med AVR demping gir denne enda mindre vibrasjoner til operatøren. TE6 leveres med både SDS Plus chuck og vanlig håndchuck, for et bredt spekter skruing og boring.

Anbefalt bordiameter er 6-16 mm, men den kan saktens greie større bor på kortvarige oppgaver. Får det plass i chucken, så går det bra for maskinen. På TE6-A22 kan rotasjonen slås av for meisling, og maskinen kan naturligvis brukes med støvavsug.

Det viktige støvavsuget

At TE4 og TE6 kan brukes med støvavsug er viktig å være klar over. “Rent bygg” er et krav mange møter, og ofte får man ikke komme i nærheten av en jobb om man ikke kan bore støvfritt.

Enda oftere vil man oppleve at at oppryddingen etter jobben går kjappere når støvavsuget har tatt vare på borestøvet. Det er verdifull tid å spare for bedriften.

Så har vi det aller viktigste: Operatørens helse. Støvavsuget er et viktig HMS-tiltak for folk som jobber mye med bormontasje, og ofte er eksponert for borestøv. De minste støvpartiklene er den største trusselen.

– Det er ikke så farlig med de større fragmentene. De faller ned og kan fjernes med støvsuger eller kost. Det farlige er finstøvet, som svever rundt. Støv av betong er farlig å puste inn. Det er dette støvet DRS støvavsugssystemet fjerner, sier Sindre Dyb.

22V – kompakt og allsidig

Hilti 22V utstillingsvegg

Hilti 22V begynner å bli en stor og allsidig serie.

Hilti fokuserer det meste av sin utviklingsenergi på den kompakte og allsidige 22V-serien. For fire år siden besto serien av 10-12 maskiner, nå har den vokst til 24. Sist ut var en gipsfres som kom i våres, og en høyt savnet og lenge etterlengtet stikksag som kom i august.

Alle maskinene i serien bruker samme lader og batteri. Standardbatteriene som leveres i sett er 5,2 Ah. Mindre batterier kjøpes separat, og gir mulighet for en enda lettere maskin til f.eks. arbeid over hodet.

Har man først tatt steget inn i 22V-serien og skaffet seg batterier og lader, så er det ikke spesielt dyrt å utvide med nye maskiner etter behov. Da kan utstyrsparken suppleres med maskiner kjøpt uten batteri.

Kampanje med lave priser

På betongdagene 25. og 26. september er innkjøpsterskelen senket så lavt som den aldri før har vært. Her har man en helt spesiell mulighet til å ta skrittet inn i en fremtid med Hilti 22V.

– Jeg har aldri sett sånne priser. Vi har god erfaring i å kjøre kampanjer på batteridriller og andre produkter, men aldri med så “aggressive” priser. Kampanjen er så lavt priset at dette må være det perfekte tidspunktet for alle som ønsker å ta steget inn i 22V-serien, sier Dyb.

– Hvorfor så lave priser?

– Hilti ER bormontasje. De røde koffertene på byggeplassene er et tegn på kvalitet og effektivitet. Overgangen fra nett til batteri er en naturlig utvikling. Vi vil gjerne løfte folk vekk fra ledning og over på batteri. De får maskiner med samme kraft – eller mer, men med batteriets frihet, sier Dyb.

De tre borhammerne er altså priset spesielt lavt, men på Betongdagene i september er det hyggelige priser også på mye annet Hilti snadder hos Motek AS. Kampanjeprisene gjelder i alle butikker, for både proffer og privatpersoner. De gjelder også i nettbutikken, der man må være registrert for å handle.

Betongdager – kampanjepriser på borhammere:

TE2-A22: Kr 3 990,- (Ord kr 7 457,-)
TE4-A22: Kr 5 290,- (Ord. kr 9 897,-)
TE6-A22: Kr 5 990.- (Ord. kr 11 497,-)

(NB: Kampanjen er avsluttet)

Alle priser er oppgitte kampanjepriser eks mva. Gjelder sett med maskin, lader og to 5,2 Ah batterier. Prisene gjelder i alle Moteks butikker og i nettbutikken. Før kjøp i nettbutikken må man være registrert. Registrering gjøres her.

0 kommentar

Kan hende du vil lese dette også

Legg igjen en kommentar

* Ved bruk av dette skjemaet aksepterer du at vi lagrer informasjon om din ip-adresse og epost-adresse.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Vi bruker kjeks (cookies) for å gjøre det enklere for deg å bruke Verktøy 24. OK Les mer