Bosch GSR 12V Flexiclick med eksenterforsats

Bosch gjør smart grep med “gammel” 12V-maskin

Ny Bosch GSR 12V Flexiclick, er egentlig en “gammel” grunnmaskin, med vinkel og eksenter i Flexiclick-sett. For oppgavene der ingen skulle tru at nokon kunne skru. Eller bore.

En av årets nyheter fra Bosch er en “Flexiclick”-versjon av GSR 12V. Det er samme grunnmaskin som GSR 12V. Altså den gode gamle maskinen som tidligere bar navnet GSR 10,8V, men nå har skiftet betegnelse til 12V.

Det er dessverre ikke den nye børsteløse maskinen som i en test nylig dro langt fra konkurrentene i utholdenhet. Dette er den gamle versjonen med børstemotor. Jeg har ikke erfaringer med hvordan denne står seg i kraft og utholdenhet sammenlignet med konkurrentene.

Bosch GSR 12V Flexiclick

Bosch GSR 12V-15 FC Flexiclick med alle forsatser.
Bosch GSR 12V-15 FC Flexiclick med alle forsatser.

Uansett synes jeg dette er et smart grep fra Bosch, å gi nytt liv til en gammel modell med tilbehørssatsen i -15 FC-settet.

  • GSR 12V grunnmaskin uten forsats, men med magnetisk bitsholder. Superkort skrumaskin, kun 132 mm lang i hodet.
  • Hex forsats, med låsbart hexfeste for bits og annet med sekskantfeste. Fortsatt kompakt, 159 mm lang i hodet.
  •  Chuck forsats. Vanlig chuck.
  • Eksenterforsats GFA 12-E, som flytter bore- og skrupunktet bort fra maskinens senter. Gjør det lettere å arbeide inntil kanter eller flater, så nær som 12 mm. Med denne kan du skru inntil kanter uten å holde maskin og bit på skrå. Dermed større mulighet for at bit og skrue overlever operasjonen.
  • Vinkelforsats GFA 12-W, for boring og skruing inn i kriker og kroker og rundt hjørner. Bosch selv hevder den med sine 61 mm er den korteste vinkelforsatsen i klassen.

Vinkelforsatsen ser ut til å ha den samme magnetiske bitsholderen som grunnmaskinen til skruing, men kan også kombineres med chuck- eller hexforsatsen. Eller kanskje til og med eksenterforsatsen hvis det er noe som sitter ekstra jævlig til..?

Bosch har fra før en versjon med flere forsatser til sin GSR 18V-maskin (heller ikke den er nyeste generasjon børsteløse). Den har ikke hexforsats, men til gjengjeld en SDS Plus borhammerforsats.

Forsatsene på begge skal være enkle å klikke på plass, og kan justeres mens de sitter på maskinen.

Nye Bosch GSR 12V-15 FC finnes som så mye annet fra Bosch i flere forskjellige sett og kombinasjoner med eller uten batterier. Et sett med alle alle fire forsatser, lader og to 2,0 Ah batterier i den gode L-BOXXen har en veiledende pris på kr 1948 eksv mva.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.