Fein ASCM 18 QSW, med vinkelchuck.

Ny borskrutrekker med fire gir

Ny borskrumaskin fra Fein. Med 18V, fire gir og en beskjeden ytre fremtoning bør denne duge til det meste av boring og skruing. Ikke er den særlig kresen på batterier heller.

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Fein ASCM 18 QSW, 18V borskrutrekker med fire gir.
Hva koster det: Ca kr 5 000 inkl mva, intropris på pakke med maskin, lader, batterier og tilbehør.
Hvor kjøpes det: Hos Fein forhandlere.

Tyske Fein og deres norske importør C.S. Messel AS introduserer nå i høst en ny borskrutrekker som skal kunne hamle opp med det meste som skal bores og skrues i et utall ulike montasjeoppgaver.

Fein ASCM 18 QSW

Fein ASCM 18 QSW heter den. Den en del av 18V-programmet fra FEIN og finnes i handelen fra nå. Det vil si fra oktober 2018. Den gjør lite av seg i ytre, fysisk størrelse.

– Lav vekt på 1,7 kilo inklusiv batteri, en meget kort maskinkropp og smalt grep gjør den spesielt godt egnet til daglig bruk med interiørarbeid og boring/skruing på steder som er vanskelig å nå, sier Fein i en pressemelding.

Når det skal bores, skrues og hullsages om hverandre og i ulike materialer, da trengs det mye forskjellig i kraft og hastighet. Her stiller Fein i en særstilling, med en maskin med fire gir. Tannhjulene i alle disse girene er laget i helmetall, som skal tåle et hardt liv.

Fart og moment

På full spiker i høyeste gir gjør ASCM 18 QSW opptil 2500 o/min, og diverse hastigheter under det etter hva som skal gjøres. Fein oppgir et maks moment på 40 Nm. Det tallet sier fint lite, da oppgitte momenttall fra ulike produsenter er like sammenlignbare som kjeks og patentbånd.

Maskiner i konkurrerende klasse fra andre merker oppgis med betydelig høyere moment enn Fein opererer med her, uten at det er grunn til å tro at den lille krabaten fra Fein er noe svakere.

Les også: Test av Fein ASCM 12 borskrutrekker

Smart redskapsfeste

Fein ASCM 18 QSW borskrutrekker med stålchuck.
Fein ASCM 18 QSW borskrutrekker med stålchuck.

En av de bra tingene med Fein er et finurlig redskapsfeste på utgående aksling, som gjør maskinen til et svært fleksibelt verktøy. Akslingen har et innvendig hex-feste som gjør det mulig å sette bits, hex-bor eller andre redskaper med sekskantfeste rett i akslingen.

Trenger ingen chuck og ingen bitsfeste som bygger lengde, sett den bare rett i akslingen. Stort mer kompakt blir det ikke.

Eller man kan benytte seg av QuickIN hurtigfestet til å sette tilbehør på akslingen. For eksempel en Röhm SKE chuck, en automatisk etterspennende borechuck som hindrer bor i å slippe/glippe.

– Også i revers er chucken stabil og forblir sikkert stengt, lover Fein.

Eller en ny 90 graders vinkelchuck som gjør det mulig å nå skruer på de stedene selv en kort maskin ikke får plass.

Både 12V og 18V batterier

Multivolt er jo populært om dagen. Fein har for en tid tilbake laget sin egen tolkning på det begrepet. Alle nyere Fein 18V maskiner har en multivolt-funksjonalitet som gjør at de kan bruke alt av Fein batterier, både 12V og 18V. Laderne er like lite kresne, og du kan lade alt av 12V og 18V batterier med den samme laderen.

Fein ASCM 18 QSW borskrutrekker med tilbehør.
Fein ASCM 18 QSW borskrutrekker med tilbehør.

I forbindelse med introduksjonen melder Fein-importør C.S. Messel at den nye ASCM 18 QSW er sendt ut til forhandlerne i en lanseringspakke med maskin, to 2,5 Ah batterier, hurtiglader, stålchuck, vinkelchuck og et lite bitssett. Hele herligheten i en koffert, til den ikke så gale pris av 5000 raske. Inkludert mva.

Eller enda bedre: I et kombosett med Fein MultiMaster, selveste Fein-saga på batteri. Det settet koster rett under 7000 inkl mva.

Hva er det: Fein ASCM 18 QSW, 18V borskrutrekker med fire gir.
Hva koster det: Ca kr 5 000 inkl mva, intropris på pakke med maskin, lader, batterier og tilbehør.
Hvor kjøpes det: Hos Fein forhandlere.

1 hendelser på “Ny borskrutrekker med fire gir”

  1. Knakandes fin maskin som er laget med tysk kvalitet. Minner om tilsvarende fra Festool! Etter erfaring er merket i seg selv bra(markedsledende på noe) og importøren leverer utmerket service og reprasjon på verktøy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.