Bosch GWS 18V vinkelsliper

Nye vinkelslipere fra Bosch

Spennende vinkelsliper-nyheter fra Bosch nå. Børsteløse motorer, mer futt med det nye Eneracer batteriet og en ny maskin for 150 mm skive. Og hele herligheten kan styres fra mobilen, hvis du vil.

Nå Norge-lanserer Bosch flere spennende nyheter på vinkelsliperfronten. Utgangspunktet er velkjent: Batteridrevet vinkelsliper for 125 mm skive. GWS 18V, som den kalles hos Bosch med diverse tilleggsnavn for skivestørrelse og batteri.

Pressemeldingen er vinklet på at de nye vinkelsliperne kan styres via mobilen med Bosch Toolbox App. Kommer tilbake til det til slutt. Jeg synes nemlig det er et par andre ting som er mer interessante:

6,3 Ah Eneracer batteri

Bosch 18V Eneracer 6,3 Ah.
Bosch 18V Eneracer 6,3 Ah.

For det første (og viktigst i mine øyne) kommmer de nye vinkelsliperne fra Bosch kommer med børsteløs EC-­motor og det nye batteriet 6,3 Ah Eneracer. Eller GBA 18V 6,3 Ah EneRacer Professional, som er barnets hele og fulle Bosch-navn.

I likhet med Metabos LIHD og Dewalts største 9Ah Flexvolt batterier er Bosch Eneracer basert på de større 20700-cellene. Dette skal i følge pressemeldingen gi maskinene opp til 35 prosent høyere effekt og inntil 100 prosent lengre batteritid enn andre 18-­voltsmodeller med det vanlige 5,0 Ah batteriet.

– Sammenlagt har de nye maskinene kraft som kan sammenlignes med en nett-­ drevet maskin med 1000 watt, sier Bosch.

Større celler, forbedrede celleforbindelser og lasersveising gir mindre motstand i batteriet. Dermed kan det levere mer strøm over lengre tid. Og vinkelslipere er en maskintype som forsyner seg grovt av batteriet, og krever mye strøm på kort tid.

Eneracer batteriene har CoolPack-­teknologi innebygget, som gir 135 prosent lengre levetid sammenlignet med en vanlig batteripakke. Gjennom sitt “Flexible Power system” garanterer Bosch dessuten at batteriet er kompatibelt med alle eksisterende proffe elektroverktøy og ladere i 18 V-klassen.

Den andre nyheten en ny batteridrevet vinkelsliper med 150 mm skive for større kappedybde. Alle de nye maskinene leveres med LED-lys, uten at jeg vet om det er nytt nå eller har vært på tidligere versjoner.

Styring via Bosch Toolbox App

GWS 18V og Bosch Toolbox App
GWS 18V vinkelsliper kan styres gjennom Bosch Toolbox App

Så kommer vi til det Bosch selv mener er den viktigste nyheten: Styring via app på mobilen. De nye GWS 18V er det første vinkelsliperne som kan kan kobles til en smarttelefon via “My Tools”-funksjonen i Bosch Toolbox App. Hva har de så der å gjøre? Jo, der kan du:

– Få info om verktøystatus, ladenivå og utkobling pga feil, feks overoppheting.
– Stille turtallet i tre trinn, for tilpasning til oppgave og materiale. (Kan også gjøres direkte på maskinen)

Sporing av verktøy i appen er etter det jeg kjenner til ikke tilgjengelig nå, men skal etter det siste jeg hørte bli tilgjengelig mot slutten av året.

Avanserte funksjoner med børsteløs motor

Med børsteløse motorer følger muligheter for avansert styring av elektronikken. Det har Bosch blant annet benyttet til å utstyre maskinene med en Drop Control, som stopper verktøyet øyeblikkelig når det treffer gulvet etter et fall. Kickback Control registrerer blokkeringer, og stenger i så fall motoren tvert. Dessuten har de et bremsesystem som stopper skiva innen to sekunder etter at verktøyet er slått av. Mykstart, gjenstartbeskyttelse og ekstra håndtak med vibrasjonsdemping er også med.

De nye vinkelsliperne er tilgjengelig hos norske forhandlere nå, med både vanlig 5Ah batteri, 6,3Ah Eneracer og i soloversjon.
Veil priser:
– GWS 18V 125. Solo maskin. Kr 2 448 eks mva.
– GWS 18V-125C. Sett med 5 Ah batteri. Kr 4 748 eks mva.
– GWS 18V-125SC. Sett med 6,3 Ah Eneracer batt. Kr 5 348 eks mva.
– GWS 18V-150SC (150 mm skive). Solo maskin. Kr 2 698 eks mva
– GBA 18V 6,3 Ah Eneracer batteri. Startsett med to batt + lader. Kr 2 698 eks mva.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.