Hultafors PS 90 gipsvinkel.

Vinkel til 90 cm gipsplater

Bruker du mye 90 cm gipsplater? Da har Hultafors en ny vinkel til deg, spesielt for arbeid med 90 cm gips. Vinkelen dekker hele platebredden.

Tekst: Jørn Søderholm

120 cm gipsplater kjenner vi godt. De er standardiserte, velkjente og rimelige. Men de veier jo litt, da. Spesielt når en pall eller to skal opp i fjerde etasje, og vi ikke har tilgang på kran…

90 cm gipsplater

De litt smalere 90 cm gipsplatene har vært på vei inn på markedet en stund nå. De er dyrere pr areal, men en god del lettere pr plate. Dermed er de lettere å flytte og håndtere i bygging, som på sikt gir mindre slitasje på arbeiderne. Og det er jo verdt en del. Stadig flere firmaer bygger utelukkende med 90 cm på grunn av dette.

“Nye” materialer betyr ofte nye verktøy. Nå har våre venner i Hultafors kommet med en ny gipsvinkel spesielt for 90 cm plater. Vinkelen PS 90 er – trommevirvel – 90 cm lang, og en direkte etterkommer etter den 120 cm lange PS 120.

Hultafors 90 cm gipsvinkel

Hultafors PS 90 gipsvinkel
Hultafors gipsvinkel. Både PS 90 og PS 120 har fått ny og lettere lesbar skala.

Vinkelen er laget som et direkte resultat av innspill fra håndverkere som bygger med de smalere platene.

– Profesjonelle brukere ga de oss tilbakemelding på at de ønsket en 900mm lang gipsvinkel. På mange byggeplasser er det nå satt krav til å kun bruke 90cm gipsplater ikke 120 cm som tidligere, sier Hultafors i en pressemelding.

Akkurat som PS 120 er PS 90 sammenleggbar for at den skal være enkel å bære, oppbevare og transportere.

– Markedet har strammet inn kravene. Håndverkere som arbeider på store byggeplasser får ikke lov til å bruke gipsplater som er 1200 mm brede. Derfor vi et behov for å tilby en kortere lengde av vår eksisterende gipsvinkel PS 120. Vi benyttet også muligheten til å forbedre skalaen på vinklene lettere å lese. Derfor det nye utseende, sier produktsjef Per Eriksson i Hultafors.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.