NyheterPraktisk

Engelsk ordliste spesielt for Plan- og bygningsloven

Hva er det engelske ordet for «gesimshøyde», egentlig? Og «ansvarsrett»? For ikke å si «bolig»…? Nå har staten vært så grei å lage en egen ordliste på engelsk med ord og begreper fra den norske Plan- og bygningsloven.

Kortversjon: En ordliste fra Regjeringen lister opp sentrale ord og begreper fra Plan- og bygningsloven i engelsk oversettelse. Her er den.

English summary: An english dictionary of the most important words and terms from the norwegian Planning and Building Act has been published by the government. Here it is.

Om du driver med bygg, planlegging, prosjektering og sånt nå for tiden, så har du antakelig av og til behov for å skrive på engelsk.

Joda, vi bor i Norge. Vi snakker og skriver norsk her på berget. Men det er jaggu mye som foregår på engelsk likevel. Ikke minst innenfor bygg, anlegg, arealplanlegging, arkitektur og what not.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


Tekniske og faglige begreper fra norsk til engelsk

Tommestokk / meterstokk og målebånd

Den generelle engelsken fikser de fleste, om enn i varierende grad med en skoleengelsk som har overlevd eller kanskje til og med utviklet seg videre. I am, you are, he, she and it is. Yes, very well. Men hva med alle tekniske og faglige ord?

Gesimshøyde – hva er det på engelsk?
Ansvarlig utførende foretak, da? Eller ansvarsrett?

Ferdigattest, vet du hva det er på engelsk? Eller tillatt utnyttelse?

Google er en strålende hverdagshjelper som blir stadig bedre på oversettelse. Men når det kommer til å oversette så spesifikke begreper, så er ikke Google alltid til å stole på – for å si det forsiktig. Ofte finner man det ut med litt nennsom leting andre steder på nettet. For litt siden kom jeg over en aldri så liten gullgruve, som har vist seg supernyttig.

Vår store venn Staten har nemlig kommet oss som av og til skriver i grenselandet mellom norsk og engelsk til unnsetning. Det er nemlig publisert en egen norsk-engelsk ordliste med ord og begreper fra Plan- og bygningsloven.

Her er den: Norsk-engelsk ordliste for plan- og bygningsloven. Den er for øvrig en del av en liten samling av ordlister der man også finner et par varianter av bokmål-nynorsk ordlister for faglige og tekniske begreper på begge målformer.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button