Bosch GSR 12V EC

Test: Bosch GSR 12V EC – Mester i utholdenhet

Ingen overgår Bosch GSR 12V EC på utholdenhet. Den skrur og skrur og skrur og skrur. Og skrur. Det er ikke bare fordi den har det største batteriet.

Denne er testet som en av åtte i en stor sammeligningstest av kompakte skrumaskiner 10,8-12V Volt.

Bosch GSR 12V EC skrudde flest skruer. Ikke bare fordi den hadde det største batteriet (4 Ah), men også omregnet til skruer pr Ah.

Belysning er ok

434 skruer gikk inn i det lengste stykket med 2×6″ jeg hadde. Skruer hadde jeg plenty av, men en stund lurte jeg på om jeg kom til å gå tom for emne å skru i. Da var det “heldigvis” tomt for strøm. Med 4 Ah hadde Bosch sendt med testens største batterier, selv om instruksen gikk på å levere batterier på ca 2 Ah. Men også omregnet stiller den lille Bosch-maskinen i en klasse for seg: 108 skruer pr Ah.

Bosch GSR 12V EC

Det er også det beste med denne maskinen. Ikke er den spesielt sterk: 6,0×140 mm skrue i benkeplate sto igjen med 26 mm igjen ute i friluft etter at Bosch GSR 12V ga opp å dra mer. Det er nummer fire av åtte i styrke. Ikke er den spesielt rask heller, med 1300 o/min på full gass.

Nummer fire av åtte i styrketesten
Nummer fire av åtte i styrketesten

Batteriet er av stavtypen, og stikkes inn i grepet. Dermed blir grepet ganske tjukt, og det er slitsomt å jobbe med i lengden. Maskinen har fast chuck, ikke hexfeste.

God systainerkoffert

Batteriindikatoren sitter på maskinen, og det følger en hengekrok med i kofferten. Bosch har en av de bedre koffertene i testen, av systainertypen som kan klikkes inn i andre kofferter fra Bosch og Sortimo.

Maskinen er for øvrig middels slank og kompakt i formen, med en vekt som stopper på beskjedne 1,11 kg med 4 Ah batteri.

Stusser du på betegnelsen, med 12V? Har ikke Bosch pleid å være 10,8V? Jo, men de har byttet nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.