Nyheter

Bosch åpner batterier for andre verktøyprodusenter

Stor blir større. Verktøyprodusenten Bosch har nå åpnet et nytt samarbeid om batterier til verktøy. Redskap fra flere produsenter skal nå gå på 18V Bosch batteri. Samarbeider i både forbruker- og proffsegmentet. Sjekk hvem som er med fra starten. 

Kort sagt: Bosch batterier skal brukes i verktøy fra andre produsenter. Ny samarbeidsavtale. Bosch åpner batteriplattformen sin for andre merker, både i forbrukersegmentet og proffsegmentet. 

Oppdatering – oktober 2021: De samme aktørene er fortsatt med i samarbeidet. Nå har også Fein blitt med på “festen”.

English summary: Bosch batteries will appear on tools from other tool manufacturers. New cooperation aggreement. Bosch opens up its battery plattform to other brands, in both the diy (green) and professional (blue) segment. Update – april 2021: Participants are still the same. More partner is said to be in the making, but no names are known.

Det skjedde i de dager, at det gikk ut befaling fra Bosch om at hele verden skulle bruke verktøy med Bosch 18V batterier. 

Vi skal ikke dra den lett blasfemiske referansen til juleevangeliget særlig lengre. Men det var et aldri så lite “juli-evangelium” som ble forkynt da giganten Bosch en tirsdag i midten av juli inviterte til pressekonferanse. I koronaåret 2020 foregår denslags på nett, i form av en live-video orientering. 

Her ville Bosch vise fram og fortelle om et helt nytt – og en smule oppsiktsvekkende – samarbeid og konsept. 

Bosch i nytt batterisamarbeid

Bosch har nå gått inn i et helt nytt batterisamarbeid med en del andre produsenter av verktøy og redskap. Samarbeidet består kort sagt i at Bosch skal levere batterier og ladere til disse andre produsentene. De skal i sin tur utvikle redskaper til å benytte Bosch 18V batterier. 

Dette samarbeidet foregår etter omtrent samme modell som Cordless Alliance System, der et antall produsenter av mer eller mindre spesialiserte redskaper benytter Metabo batterier. Dette samarbeidet ble offentliggjort for to år siden. 

Nå er det altså Bosch som inviterer andre produsenter inn i sin batteriverden. Sin todelte batteriverden.

Fortsatt delt mellom grønt og blått

Bosch holder nemlig fast ved skillet mellom forbruker- og proffsegmentet. Eller grønn Bosch og blå Bosch, som vi kaller det i dagligtale.

Også batterisamarbeidet delt i to, med ulike samarbeidspartnere innen de to segmentene. 

Bosch åpner “grønn” batteriserie for andre. Gardena i første omgang.

Grønn Bosch – forbruker / diy

I forbrukersegmentet har Bosch åpnet et samarbeid med Gardena, som blant annet driver med gressklippere og hageutstyr. 

Gardena er en divisjon under Husqvarna-gruppen, og er en divisjon på linje med Husqvarna. Der blir det opplyst at de første Gardena hageproduktene med Bosch batteri skal være klare til neste hagesesong. 

Batterisamarbeidet omfatter også merkene Emmaljunga, Gloria, Wagner og Rapid. 

Bosch “blå” batterier åpnes for andre produsenter. I første omgang disse.

Blå Bosch – proff

I det profesjonelle segmentet har Bosch åpnet et samarbeid med flere aktører, i ulike segmenter. 

 • Brennenstuhl, lys
 • Sulzer, lim- og fugepistoler
 • Klauke, kutt- og pressverktøy for kraft- og elektromontører
 • Ledlenser, lys
 • Lena Lighting, lys
 • Sonlux, lys
 • Wagner, malesprøyter

– Alle er eksperter innen sine felt. Med dette tilbyr Bosch et enda større bruksområde og mer fleksibilitet i bruk av spesialiserte produkter som lyskastere, fugepistoler, batteridrevne hydrauliske skjæreverktøy og spraymalingssystemer. Flere produsenter vil også følge, opplyser Bosch. 

Et viktig poeng i samarbeidet er at sluttbrukeren – du og jeg – skal greie oss med én lader og én type batterier. En haug med forskjellige batterier og ladere vil være historie, og vi sparer tid, plass og penger. 

I en idell verden, om ikke annet. 

18V batterier for alle

– Det å åpne Professional 18V-systemet er starten på et verdensomspennende partnerskap med sterke ekspertmerker. Vårt felles mål er å tilby profesjonelle brukere det beste 18 V-systemet på tvers av merkevarer og land. Det vil gi brukeren et ytterligere løft i effektiviteten, sa Lennart de Vet på pressekonferansen forleden. 

Han er sjef for Professional-segmentet (“blå Bosch”) i Robert Bosch-konsernet. 

Siden lanseringen av dagens batterisystem i 2008 har Bosch levert ut over 60 millioner batterier på verdensbasis. Det er en styrke de mindre, spesialiserte samarbeidspartnerne gjerne vil være med på. 

Det er foreløpig sagt lite – ingenting, egentlig – fra de ulike produsentene konkret hvilke produkter vi får se som følge av batterisamarbeidet med Bosch. 

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

5 kommentarer

 1. Hvorfor grønn og blått batteri ikke kan brukes om hverandre, er uforståelig.
  Kunne vært greit å bruke blå bosch batteri, på de nye støvsugerne. En stor del av blå bosch kunder, er jo private

 2. Hei. Har det skjedd noe mer siden artikkelen ble skrevet? Det hadde vært stas med en oppdatering av saken.

  1. Hei Bjørn-Tore!
   Det er en utfordring jeg ikke kan si nei til. Hiver meg meg på telefonen (eller i alle fall eposten) til Bosch, og sjekker om det har skjedd noe nytt. Takk for interessen, og for at du leser Verktøy 24.
   mvh Jørn Søderholm
   Verktøy 24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)