Gris med grease

Munnstykke som kurerer gruff

Har du bannet over det jævla munnstykket på fettpressa i det siste? Se her. Det kan gi bedre smøring og lavere blodtrykk. (Oppdatert lør. 18. feb) 

Du som har tatt i en fettpresse vil muligens ha ytret noen harde ord over munnstykket.

 • Det er håpløst å feste skikkelig.
 • Det lekker fett i alle retninger i bruk.
 • Det er dertil umulig å få av etterpå.

Høres det kjent ut?

Grease Coupler munnstykke

Grease Coupler munnstykke
Grease Coupler munnstykke.

I så fall vil du muligens være interessert i Grease Coupler, et munnstykke som skal fjerne den bekymringen. Med tommelen åpnes og lukkes de fire festebakkene om smørenippelens hode. Det skal sørge for en tett tilkobling, uten at man må slåss med de fjærbelastede festebakkene de fleste standardmunnstykker er velsignet med.

– Når man har festet munnstykket, sitter det så godt at man kan benytte begge hender på fettpressa, lover importør Elba AS overfor bladet Anleggsmaskinen. (Fortsetter under videoen)

Låser lett opp

Etter bruk er det bare et trykk med tommelen igjen, så låses herligheten opp og løsnes. Vrikking, hal-i-og-dra og nye runder med bannskap og vold er ikke nødvendig.

Grease Coupler kommer som standard med 1/8″ BSP-gjenger men kan også leveres med M10x1 og NPT. Diameter på selve tuppen er 16 mm, akkurat som ordinære fettmunnstykke.

690 bar trykk

Høytrykkssmøring? Ingen problem.

Forlenger til fettpresse
Forlenger for å nå inn til nipler inne i kryss og ellers utilgjengelig.

– Munnstykket er designet for hele 690 bar, eller 10 000 PSI. Dermed kan det benyttes sammen med høytrykk smøreutstyr, sier Elba AS.

Oppdatering: Noen har bemerket at munnstykket kan være litt vanskelig å komme til med der det er trangt, eller der smønippelen sitter utilgjengelig til. Inni kryss, for eksempel.

Nipler mellom leddene i drivknuter kan være ekstra leie å komme til. Ofte blir normale munnstykker for brede og/eller korte. Da vil også denne komme til kort.

Men Elba har en løsning på det óg: En forlenger til alle typer fettpresser. Den låses til munnstykket med en vanlig låsenippel og låses på plass med skyvehylse. Det skal funke med alle typer munnstykker.

Og når vi alt er inne på fettpresser: Har du sett dette snedige fettpresse-opphenget?

2 hendelser på “Munnstykke som kurerer gruff”

 1. Rolf barry-berg

  Hva er diameteren på den delen av forlengeren som skal inn på smørnippelen i drivknuta?
  Festes forlengeren direkte på munnstykket på fettpressA?

  1. Hei Rolf.
   Beklager trææægt svar! Mener du utvendig diameter? Den er 16 mm. Ellers finner du svar på både det og annet i dette produktarket på den (pdf) hos produsenten Gurtech. Om ikke, så anbefaler jeg at du kontakter den norske importøren Elba AS.
   mvh Jørn / Verktøy 24

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.