Nyheter

STOR batterinyhet fra DeWalt

XR Flexvolt 18/54 er det sterkeste batteriet på markedet. 54 Volt åpner for nye oppgaver uten ledning.

[pro_ad_display_adzone id="3102"]

Tekst: Jørn Søderholm

DEWALT presenterte sin verdensnyhet XR Flexvolt før sommeren. Det er et nytt batterisystem som håndterer arbeidsoppgaver som tidligere ikke har vært mulig å gjennomføre med batteridrevne maskiner, om vi skal tro de store ordene i pressemeldingen.

Også for 18V

At det er kraftige saker er det ingen tvil om. De nye batteriene er i utforming og kontakter med alle eksisterende 18 V-verktøy fra DeWalt.

Men de kan også levere hele 54 Volt, og drive en helt ny verktøyserie.

– Nå tar DeWalt neste steg innenfor batteriteknikk, og lanserer et helt nytt og kraftfullt batterisystem. XR Flexvolt er verdens første kompatible 18/54 V batteri. Det er det sterkeste batteriet på markedet og har som formål å drive tunge verktøy som tidligere har krevd strøm fra stikkontakt, sier DeWalt i en en pressemelding.

Neste kapittel

– XR Flexvolt er neste kapittel innen batteriteknologi. For yrkesgrupper som daglig bruker profesjonelle elverktøy, er mulighetene med XR Flexvolt nærmest ubegrenset, sier markedssjef Mats Gustafsson i DeWalt.

De nye, kraftige batteriene sies å være løsningen på som løser to utfordringer for krevende verktøybrukere:

  • Tunge maskiner med behov for strømuttak
  • Batteridrevne maskiner som er for svake.

– Det nye batterisystemet er en banebrytende innovasjon og begynnelsen på en ny æra i byggebransjen. Med batteridrevne verktøy som både er ekstremt kraftfulle og lette å flytte på blir arbeidsdagen enklere og mer effektiv. Det nye batteriet gjør ikke bare maskinene like sterke som verktøy med ledning. De fleste maskinene kan også arbeide en hel dag på bare én lading, lover DeWalt.

Til å begynne med vil XR FLEXVOLT finnes på 14 nye maskiner. I tillegg lanseres nytt og spesialdesignet XR-tilbehør, blant annet sirkel-, alligator- og tigersagblad samt slipeskiver.

Vi kommer tilbake med “prøvekjøring” og litt mer hands on inntrykk av nyheten når vi får tilgang på det fra DeWalt.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!
Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)