AnnetNyheter

25 meter LED-lys på rull

Midlertidig lys til et rom, bygg eller byggeplass? Her er 25 meter LED-strip på rull, ferdig med 230V omformer og kontakt. Rull ut og sett i kontakten, så har du totalt 70 000 lumen lyst til å spre utover.  (Oppdatert)Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Eledge Powerflex 25 meter LED-strip belysning på rull

Hva koster det: ?

Hvor kjøpes det: Hos Byggbelysning.no, et underbruk av Kreativ Belysning AS.

English summary: Eledge Powerflex. 25 meters of LED strip on a mobile roll. Connect directly to 230V, ready to use. For illumination of corridors and large areas. We found it at Byggbelysning.no in Norway. 

En LED-stripe langs et rør eller en kabelgate gir mye belysning.
En LED-stripe langs et rør eller en kabelgate gir mye belysning. (Foto: Kreativ Belysning AS)

Det kryr av belysningsprodukter. Oppgavebelysning, rombelysning eller tårn med lyskastere for områdebelysning. Fellestrekket ved de fleste er at de er mer eller mindre punktbelysning, som sprer seg utover i forskjellig grad.

LED-strip med 4500 dioder i uavhengige segmenter.
LED-strip med 4500 dioder i uavhengige segmenter.

LED-strip

LED-strips er et godt kjent belysningprodukt. Til nå mest observert som effekt- og dekorbelysning på møbler og i ferdige rom. Kreativ Belysning AS har vært – vel, kreative… – og laget et smart produkt for arbeidslys og annen midlertidig belysning.

Det består rett og slett av 25 meter LED-strip som er rullet på en trommel med bærehåndtak. Trommelen har en liten innebygget omformer og LED-stripen har en vanlig 230V kontakt på enden.

25 meter lys på rull

Rull ut LED-stripen og sett i kontakten. Dermed har du 25 meter lys til rådighet. Dette framstår spesielt snedig til å lyse opp korridorer og sjakter, som ellers kan være en utfordring å lyssette. Eller som en generell belysning i et rom under arbeid, i et telt eller som lite plasskrevende lys i en container. Kreative sjeler ser sikkert en haug andre muligheter.

25 meter LED-lys på trommel.
25 meter LED-lys på trommel. 2800 lumen. Pr meter.

LED-lenken på rull består av 4500 dioder, i uavhengige segmenter. Det betyr at lenken fortsetter å virke selv om ett segment “dør”. Den yter plenty lyskraft, med 2800 lumen pr meter.

450W strømforbruk

Du har altså totalt 70 000 lumen til å spre utover. Lystemperaturen er 3000K, for de som er interessert i sånt. LED-stripen bruker 18W strøm pr meter. Strømforbruket på hele rullen er altså på 450W.

LED-rullen er tett nok til IP-klasse 65, og kan brukes i temperaturer fra 25 blå til 45 svette varmegrader. Den er også dimbar, og kan sånn sett gi et godt stemningsbidrag for de som skal sette opp julebord eller sensommerfest i en verkstedhall eller på et lager. Levetiden oppgis til 30 000 timer, men med forbehold om at den ikke er laget for 24 timers kontinuerlig drift.

Byggbelysning.no

Oppdatering november 2019: Denne artikkelen ble først publisert i mars 2018. Da ble den solgt hos Kreativ Belysning AS. Den er nå å finne på nettbutikken Byggbelysning.no, eid av Kreativ Belysning AS. Finnes også i en større versjon som kan seriekobles opptil 200 meter. Se begge her. 

Selskapet leverer kreative og skreddersydde belysningsløsninger, med prosjektering og løsninger til proff- og prosjektmarkedet og en nettbutikk rettet mot privatmarkedet

Kreativ Belysning AS og Garda Anleggsikring AS

Denne rullen er et av flere arbeids- og områdebelysningsprodukter som er aktuelle i forbindelse med en nylig avtale mellom Kreativ Belysning AS og Garda Anleggsikring AS.

Byggeplass med lys
Peab byggeplass, sikret av Garda Anleggsikring, med LED-strip på byggegjerdet.

Sistnevnte leverer “alt” innen sikring av bygge- og anleggsområder. Om du ser et byggegjerde et sted, så er det gode muligheter for at det kommer fra Garda Anleggsikring AS. Garda Anleggsikring og Kreativ Belysning har altså nå i mars 2018 inngått et samarbeid, der Garda Anleggsikring har blitt forhandler av belysningsprodukter rettet mot bygge- og anleggsbransjen.

Sikring av byggeplass

– Garda Anleggsikring vil lagerføre og tilby Kreativ Belysnings produkter som en del av en helhetsløsning for trygg sikring av byggeplass, sier Garda Anleggsikring i en pressemelding.

LED-trommelen over er et av hovedproduktene i dette. I tillegg tilbys også mobile lystårn med kraftige lyskastere, for å lyse opp store områder utendørs.

Godt lys er viktig

– Vi er glad for at vi nå styrker vår helhetsløsning ytterligere med spennende LED-lys produkter. Godt lys er viktig både for å kunne jobbe effektiv og unngå skader, og for å gjøre selve byggeplassen godt synlig. Det er f.eks. enkelt å feste belysningen langs toppen av byggegjerdene. Da vil duker med logo/informasjon komme godt fram, og man unngår forhåpentligvis også at uvedkommende prøver å ta seg inn, sier daglig leder Frode Rastad i Garda Anleggsikring i pressemeldingen.

Kreativ Belysning AS sier seg naturlig nok også fornøyd med den nye avtalen.

– Vi har jobbet i mange år med profesjonelle belysningsprodukter. Vi ser fram til å samarbeide med Garda for at enda flere aktører i byggebransjen skal se nytten av belysning som sparer både tid, penger og miljø, sier daglig leder Daniel Brekke i Kreativ Belysning AS.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Én kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)