AnnetNyheter

Ny, kompakt DAB+ byggeradio fra Festool

Nå i februar kommer Festool ut med sin nye Sysrock BR 10 DAB+. En snasen liten boks boks som sender radio, strømmer musikk og podcast, lader telefonen og gir en handsfree høyttaler å snakke med.

Festool har kommet med en ny modell Sysrock byggeplassradio, med både FM og DAB+.

Noen byggeplassradioer er svære saker. De må kanskje være det for å spille tilstrekkelig høyt..? Festools nye Sysrock-radio er det motsatte. Den veier 700 gram og er på størrelse med en halvstor pakke skruer. Men importør Motek lover at den lille tassen likevel “fyller lett selv store rom med sin rike, krystallklar lyd”.

Strømming og telefonsamtaler

Festool BR 10 DAB+
Festool BR 10 DAB+ snakker med mobilen gjennom blåtann, USB eller AUX.

Den har som seg hør og bør innebygget Bluetooth, for strømming av musikk, podcast eller annet lydinnhold fra mobilen. Inkludert telefonsamtaler. Hvis støynivået på byggeplassen tillater det skal du fint kunne føre toveis telefonsamtale gjennom høyttaleren. Strømmingen kan evt foregå gjennom en USB-kontakt, samtidig med lading.

Festool BR 10 DAB+

Digital behandling av lyden gjennom DSP (Digital Signal Processor) og DRC (Dynamic Range Control) skal i følge pressemeldingen gi “et balansert og krystallklart lydmønster, uansett volum. Dette er takket være en 2,5-tommers neodym-høyttaler som er spesielt utviklet for dette formålet. I kombinasjon med intelligent designet resonanskammer tilbyr denne lille kraftpakken samme fulle og voluminøse lyd som du forventer fra en mye større høyttaler.”

Fleksibel antenne og et slagfast hus “polstret” med sklisikker gummi skal gjøre den robust nok til å tåle et liv på byggeplasser. Verken pressemelding eller produktsiden hos importøren sier noe om hvilken IP-gradering radioen har.

Strøm fra nett eller verktøybatterier

Sysrock BR 10 DAB+ drives av Festool-batterier. Den er ikke spesielt sær på kravene heller: Alt fra 10,8 V til 18V går bra, alt etter hva du har liggende til annet utstyr fra samme merke. Evt rett på nettet med strømadapteret som følger med.

Det er med andre ord primært en radio for de som allerede har Festool verktøy. Hvis du i tillegg må ut å kjøpe en skrumaskin eller vippesag for å ha batteri til radioen, så blir det en dyr radio.

I tillegg til Bluetooth og USB har den naturlig nok AUX-kontakt, for de som vil koble til mobilelefon, MP3-spiller eller andre dingser på den måten.

Pris og levering

Den er i følge pressemeldingen tilgjengelig for levering fra nå i februar.

Pris? Veiledende kr 2 270, eks mva.  Motek-kunder får vanligvis rabatter på veil-pris, så hva du faktisk må betale forblir en hemmelighet mellom deg og Motek.

Ordene “Festool” og “billig” har som oftest et “ikke” mellom seg. FM-versjonen av Sysrock kom for et par år siden, og er observert til salgs for i underkant av 2000 kroner på utenlandske nettbutikker. Den er ikke tilgjengelig hos Motek. Og her til lands er det som kjent bortkastede penger å kjøpe FM-radio nå.

Denne britiske review-videoen fra høsten 2015 handler om FM-versjonen. Men den gir et bra bilde av hvordan Sysrock-radioen ser ut og oppfører seg.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)