AnnetNyheter

Fire forbedringer på Husqvarnas første egne sagkjede

Nå har Husqvarna laget sitt første egenutviklede og -produserte sagkjede. Det er spesielt utviklet for Husqvarnas egne motorsager. Forbedret på disse fire punktene.

Sist høst presenterte svenske Husqvarna sitt første egenproduserte kjede: X-cut. Det er optimalisert for motorsager fra – trommevirvel – Husqvarna.

X-Cut SP33G består av fem deler som er omhyggelig koblet sammen til et lavvibrerende pikselkjede som gir et smalt sagskjær. Det kan brukes på samme sverd som H30-kjedet.

Forbedringer på X-cut

Det nye kjedet krever mindre sagkraft enn et standard kjede. Det vil si raskere gjennom stokken og færre stopp.

Hvordan skiller X-cut-kjedet seg fra “gamlingen” H30? Her er de fire forbedringene Husqvarna selv peker på:

  1. Beholder skarpheten lenger. Designet på sagtennene og stålets mikrostruktur og krombelegg er forbedret. Dette gjør at X-Cut holder seg skarpt betydelig lenger før det blir behov for filling.
  2. Mindre behov for kjedestramming. X-cut-kjedet er strammet på fabrikken, og kan kjøres lenger før det trenger etterstramming. Det gir færre driftstopp og mindre risiko for kjedehopp.
  3. Lengre holdbarhet. Kombinasjonen av konstruksjon, materialer og tekniske prosesser som har resultert i lengre holdbarhet. Produksjonsprosess med tromling, varmebehandling, induksjonsherding og kuleblåsing er én av faktorene.
  4. Høyere sagekapasitet. X-cut SP33G sager raskere og jevnere, med det Husqvarna selv kaller “godt balansert skjærevinkel”.

– X-Cut er en milepæl i Husqvarnas historie. Vi har utstyrt skogsarbeidere med motorsager i verdensklasse siden 1959. Med vårt nye kjede og våre sverd kan vi nå levere en totalopplevelse der ytelse og produktivitet løftes til et nytt nivå, sier divisjonssjef Pavel Hajman i en pressemelding fra Husqvarna.

Sammen med skogsfolk

Husqvarna har utviklet det nye motorsagkjedet i nært samarbeid med ingeniører og profesjonelle skogsarbeidere.

– For meg er skogsarbeid både jobb og lidenskap. Høy ytelse betyr økt produktivitet og bedre resultater. Jeg er stolt over å ha vært med på utviklingen av X-Cut, og veldig fornøyd med at det endelig finnes et kjede som er spesielt designet for mine Husqvarna motorsager, sier Lars Strandell i den samme pressemeldingen.

Han har jobbet over 30 år som profesjonell skogsarbeider, og er flerårig verdensmester – World Logging Champion.

X-cut er i sin helhet produsert på konsernets kjedefabrikk i Huskvarna, Småland. Fra råstål til ferdig produkt. Dette minimerer behovet for eksterne leverandører og sikrer kvaliteten.

Veil pris for det nye kjedet er 276 kroner for 13″ og 300 kroner for 15″.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)