AnnetNyheter

Hybrid “skruespiker” til rask montering av gulvspon

Den skytes med pistol og justeres eller fjernes med skrumaskin. Værsågod, møt Moteks Subloc Proscrail. En hybrid som er litt skrue, litt spiker.
Du skal ha på en masse, masse kvadrat med gulvspon. Skal du gå på med spikerpistol eller skru? Det går jo mye fortere å skyte. Men hvis det blir behov for å ta noen av platene opp igjen under jobben, så forsvinner den tidsgevinsten. Og vel så det.

Og så har du det med spiker og treverk over tid…

Subloc Proscrail

Sublock Proscrail.
Sublock Proscrail. For montering av gulvspon. En wirecoil er nok til 15 kvm.

Her kommer dagens nyhetsmelding fra Motek inn i bildet: Subloc Proscrail. Det er en hybrid, blanding av spiker og skrue. Det beste fra to verdener, som Motek sier det i en pressemelding.

Derav det litt pussige navnet: screw+nail=scrail.

– Som spikeren byr SubLoc på rask montering og et stort, flatt hode som gir maksimal klemkraft ned mot bjelkelaget. Som skrue har den stor uttrekksverdi og muligheten til å skru den ut dersom en plate må skiftes. Denne kombinasjonen halverer monteringstiden sett mot andre magasinerte festemidler, sier David Klingvall i pressemeldingen.

Han er Moteks produktsjef for spikring, Bostitch og Stanley håndverktøy.

Sikrere mot uttrekk

Sublock Proscrail.
Sublock Proscrail.

SubLoc Pro Scrail lages av tyske Beck Fastener Group. Den er dekket med patentsøkt “diamond coating”-teknologi som garanterer 20 prosent høyere uttrekksverdi enn konvensjonell spiker.

Den wirebåndede coilen har 200 fester per ladning, noe som tilsvarer ca. 15 kvadratmeter ferdig montert spongulv.

Fra USA til Norge

Subloc Proscrail klemkraft
Klemkraften ned i sponplaten er større med Subloc Proscrail (t.h.) enn de sponskruer som er vanlige i markedet per i dag

Helt ny er den ikke. Videoen nederst om festemiddelet er produsert tilbake i 2014.

– Systemet har noen år på baken, og har skaffet seg en markedsandel i USA. Her i Norden er byggematerialer, spikerpistoler og bruksmåter noe annerledes. Det har tatt noe tid å tilpasse systemet bruk her hos oss. Men nå er det klart for lansering på det norske og nordiske markedet, sier David Klingvall.

Pistol for store hoder

Han anbefaler Bostitch N75C-2M til å skyte spikerskruene. Andre kan også brukes, men det må være en maskin som klarer store hoder.

– Pris?

– Tilsvarende sponskruer som finnes på markedet. Men med halve monteringstiden. Dermed blir totalkostnaden for snekkeren lavere, sier Klingvall.

Konkret nettopris vil han ikke ut med, da den varierer med størrelsen på prosjektet og er regulert i kundeavtaler.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)