AnnetReportasje

Proffe verktøysett på hjul

Fosen Tools leverer ferdige verktøysett i proffsett. Ferdig montert i vogn. Ikke alle er like fete som denne, men mye bra. 

“Skomaker, bli ved din lest”, heter det i et ordtak. Mange i yngre generasjoner kanskje vil slite med å skjønne hva det egentlig betyr.

Det betyr at man skal holde seg til det man kan best.

Nisje

Nisjestrategi“, heter det på moderne forretningslingo. Det vil si å satse på et lite segment av markedet, med unike produkter (og til høy pris).

Skjønt, forskning viser at det er mer lønnsomt å skille seg ut fra konkurrentene i et større marked enn å satse alt på én nisje.

Ut mot havet

Hvor jeg vil med denne jablingen?

Til Fosen. Nærmere bestemt Brekstad. Det er lite sted ut mot havet, ytterst i Trondheimsfjorden. Der ligger en bedrift jeg nylig ble klar over, med et konsept jeg har sansen for: Fosen Tools.

De gjør begge deler: Betjener en smal del av verktøymarkedet (nisje), og leverer løsninger som skiller seg ut i et større marked.

Ferdige sett med kvalitetsverktøy, for eksempel.

Ferdig verktøysett til personbiler

Er du bilmekaniker som starter for deg selv, så trenger du en del verktøy. Eller om verkstedet vokser og ansetter flere folk.

Fosen Tools FT Auto
FT Auto, ferdig verktøyvogn for personbil.

Værsågod, et fiks ferdig mekanikersett spesielt tilpasset arbeid på personbil. Syv skuffer fylt med det millimeterverktøyet du trenger. Det meste KC Tools, og Knipex tenger. Ferdig i verktøyvogn, i skuffer, med tilpassede ilegg.

Fosen Tools har tilsvarende sett i større og mindre størrelser. Helt opp til en tralle så stor at jeg tror du må ha C1 førerkort for å kjøre den.

Fosen Tools KC Tools millimeter FT Auto
Millimeter-verktøy fra KC Tools.

Så bra som bare proffer kan gjøre det, i ferdig sett til en pris som formodentlig ligger langt under hva verktøyet koster enkeltvis.

Det er bare å kjøre til Brekstad, betale og trille vogna inn i varebilen.

Hvis du bor nært nok, da. Brekstad er ikke et sted du bare suser forbi, bortsett fra med Hurtigruta.

Egen firmaprofilering

Du kan til og med få tralla og/eller verktøyet lasergravert med din egen firmaprofilering. Proffere blir det ikke.

Eller hva med tidenes feteste 50-årsgave til en ekte garasjeridder? Komplett verktøyvogn, gravert med mottakerens navn og merke på bilen han vier sin tid til…?

Med spleiselag i kameratgjengen blir det ikke så dyrt pr mann.

Ikke mer enn du trenger

– Fosen Tools nisje er at vi kan produsere løsninger for våre kunder, i form av verktøysett. Vi har stort fokus på ryddighet, synlighet og verktøykontroll. Brukeren skal ikke være nødt til å drasse rundt på mer verktøy enn han trenger, sier Erik Uthus.

Han er sjefen der på bruket.

Den store vogna på bildet øverst bygde Fosen Tools som blikkfang til en messe i Køln for noen år tilbake. Der er toget gått, dessverre:

– Den ble veldig godt mottatt og var egentlig ikke ment for salg. Men vi fikk til slutt et tilbud vi ikke kunne si nei til og solgte den til en god kunde. Dette er ikke en vogn vi har satt i produksjon, sier han.

Fosen Tools container
Fosen Tools container.

Fosen Tools har også utstyr og kompetanse for et annet og enda mer spesialisert område: Produksjon av skreddersydde verktøy-, oppbevarings- og transportløsninger for – ja, hva som helst. Fra tilpassede verktøysamlinger i bærbare Pelican-kofferter til containere og komplette verkstedløsninger.

Verktøycontainere er for øvrig en nisje også andre opererer i.

Forsvaret og politi

Beliggende kun et steinkast fra Ørland flystasjon er det ikke så overraskende at Forsvaret er en stor kunde. Men her går det også i spesialløsninger for industri, skoler, Politiet og offshore.

Fosen Tools er Importør og forhandler av verktøy fra KC Tools i Australia. Et merke jeg ikke kjenner særlig godt, men som er et godt etablert merke i profesjonell kvalitet.

Jeg finner fint lite av vonde ord ytret om KC Tools noen steder på nettet (og er jeg ganske god til å lete etter sånt).

Her er forresten flere bilder av den barske custom-tralla øverst.

Et annet eksempel på nisje er denne websida. Det er den eneste redaksjonelle publikasjonen i Norges land som skriver utelukkende om verktøy, for folk som er interessert i verktøy. Er ikke det nisje, så vet ikke jeg.

Si ifra om andre nisjer det passer å skrive om på denne sida.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Én kommentar

  1. For er halvparten av livet. Verktøyet skap ser virkelig flott. Materialet er meget edel og behandle stort. Det er viktig at du finner dine verktøy og verktøy raskt. Jeg har selv et par kofferter fra Sortimo (http://www.sortimo.no/produkter/kofferter-og-boxxer/). Hvor jeg har de verktøyene jeg trenger for jobben. I leiren alt er ennå ikke organisert. Siden jeg vil sikkert få meg disse skap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)