AnnetNyheter

Heng verkstedet bak pickupen

Nå kan ISO-containere opp til 20 fot og 2700 kg fraktes med en pickup eller varebil. Her er Norges første containertilhenger, en varehenger med Laxo-låser.

– Den vanligste kommentaren jeg får er ”hvorfor har ingen tenkt på dette før?”.

Helge Kristoffersen er godt fornøyd med responsen han har fått på sin egenutviklede containertilhenger. Jeg snakket med ham på Vestnorsk bygg-, transport- og anleggsmesse i Bergen i fjor.

Containere i 30 år

Helge Kristoffersen
Helge Kristoffersen. Her på Vestnorsk bygg- og anleggsmesse i fjor.

Kristoffersen har gjennom sitt eget selskap og under varemerket HK Container levert lagercontainere, letthus og spise-/kontormoduler i containerform i 30 år. Du har kanskje vært i nærheten av en verksted- eller verktøycontainer derfra?

En utfordring med lager-, verktøy- og verkstedcontainere er at selv de minste åttefoterne som regel må flyttes med lastebil. De veier ikke mye, men bredden og størrelse gjør dem for store til de fleste tilhengere.

Typegodkjent tilhenger for containere

Helt til nå. Sist sommer fikk Kristoffersen typegodkjent containertilhengeren han har designet selv. Kristoffersen hadde en slags “premiere” på hengeren på bygg- og anleggsmessa i Bergen.

Laxo containerlås
En Laxo containerlås i hvert hjørne er det virkelig smarte med denne hengeren.

Containertilhengeren er i utforming en vanlig, flat varehenger med lave karmer. Forskjellen er bredden, som på HK-hengeren er tilpasset containere med ISO-mål. Den er dessuten forsterket for å tåle lasten og – og her er det virkelig smarte – har en Laxo containerlås i hvert hjørne for å holde containeren fast.

Pickup eller Transporter

Dermed kan man flytte lager- eller verktøycontainere, spisebrakker og andre letthus med en pickup eller mellomstor varebil. Den samme hengeren kan naturligvis brukes til flere containere, eller som vanlig varehenger med karmer når containeren er løftet av.

Det er ikke den billigste tilhengeren i forhold til størrelsen, men bredden og Laxo-låsene gjør det til en fryktelig fleksibel og grei transportløsning for de som har en eller flere containere som flyttes rundt. Da kan man spare mye penger som ellers hadde gått til lastebil.

8-20 fot

HK containertilhenger 8 fot
HK containertilhenger 8 fot. Kan trekkes av nesten hva som helst.

Containertilhengeren leveres i flere størrelser:

 • 8 fot
 • 10 fot
 • 12 fot
 • 14 fot
 • 20 fot

Den største har en tillatt totalvekt på 3500 kg, veier 790 kilo kg tom og har dermed kapasitet til å bære en 20 fots container på drøyt 2700 kg inkludert innhold. Det er store variasjoner i egenvekt på containere. HKs egne 20-fotere veier snaut 1300 kg tom, og  det er dermed 1400 kg igjen til innhold.

Andre 20-fotere er observert med 2300 kg tomvekt. Da er det ikke mye vekt igjen til innhold… Husk bare å sjekke om trekkbilen har lov til å trekke 3,5 tonn, og om sjåføren har førerkort BE eller større. Se mer hos leverandøren.

Containerhengeren er også omtalt i Anleggsmaskinen, først ifbm messa i fjor og sist når den største versjonen kom nylig.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

  1. Hei Trond
   Nei, det er dårlig med det. Vi i Verktøy 24 er en nettavis som skriver om disse greiene. Artikkelen handler om en tilhenger fra HK Container. Ta kontakt med dem for prisliste på containere.

   Med vennlig hilsen
   Verktøy 24
   Jørn Søderholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)