AnnetNyheter

Verdens største vinkelsliper…?

Metabo har verdens største batteridrevne vinkelsliper. Her bygger de storebroren dens. Se video.

Det er flust av batteridrevne 125 mm vinkelslipere der ute. Men det er så vidt jeg vet bare Metabo som selger en 230 mm vinkelsliper med batteridrift.

Strømmen kommer fra en 36V LiHD “matboks” i motsatt ende av kutteskiva.

Hvem av konkurrentene blir først?

Det er bare et spørsmål om tid før konkurrentene kommer etter. Batterisystemene til å forsyne en sånn maskin er tilgjengelig. Det blir bare spennende å se hvem som kommer først: Bosch med Eneracer-batteriet, Dewalt med Flexvolt, Milwaukee med M18 Fuel eller Makita med 2x18V. Eller noen andre…?

Uansett hvem det blir, så er og var Metabo først. De gjør svært lite nummer ut av statusen sin som den eneste med “full size” vinkelsliper på batteri. I alle fall her til lands.

https://www.instagram.com/p/BPDmMz1Dlf6

Metabo i Sveits gjør litt større nummer ut av det. Bokstavelig talt. Videoen under viser hvordan smia Raumformer bygget en diger modell av vinkelsliperen.

Det skjedde nå i januar, og modellen skal brukes til utstillinger på messer og andre markedsaktiviteter. Legg merke til hvordan “kutteskiva” fungerer som roterende bord.

English: Anyone need a summary in english? Let me know in the comment´s field below.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)