Bil

Ny VW Amarok pickup: Slik ser den ut

Volkswagen forbereder nye Amarok neste år. Nylig publiserte skisser gir en pekepinn på hvordan den vil se ut.

Kortversjon: Volkswagen og Ford utvikler ny, felles pickup. Nå har Volkswagen publisert designskisser på hvordan nye Amarok vil se ut.

English summary: Volkswagen and Ford are developing a new, common pickup platform for the new Amarok and Ranger. Volkswagen has recently published these design concept illustrations.

Volkswagen har hatt en høy stjerne i pickup-markedet med sin Amarko siden 2010. Med produksjon i tyske Hannover og argentinske Pacheco har det blitt bygget over 800 000 eksemplarer av bilen. Siden har det blitt produsert over 800 000 eksemplarer av bilen.

I fjor gikk den ut av produksjon. Volkswagen og Ford er nå i gang med utvikling av en felles pickup soom skal ut på markedet som henholdsvis nye VW Amarok og Ford Ranger. Stort sett samme bil, med en eller annen grad av tilpasning til merket.

Nye VW Amarok

Volkswagen har holdt kortene tett til brystet om den nye Amarok, men har nå publisert en designskisse den nye bilen.

Ikke at den sier så forbasket mye om bilen, men den gir i det minste en pekepinn.

Neste år kommer tredjegenerasjon Amarok. Bilene som skal produseres for det europeiske markedet skal bygges i Sør-Afrika. Kunder i Europa vil kunne bestille den nye Amarok mot slutten av 2022.

– Den nye Amarok pickup fra Volkswagen overbeviser med en stram linjeføring og fremtoning, fremholder Volkswagen Nyttekjøretøy i en pressemelding.

Tredje generasjon Amarok får også vesentlig flere førerassistentsystemer enn før, og vil tilby kundene ustrakt «connectivity».

Nye VW Amarok interiør
Interiørskissen avslører ingen revolusjonerende hemmeligheter. (Illustrasjon: Volkswagen)

Tung last og krevende forhold

– Her lanseres nye innovasjoner i 2022 som til nå ikke har vært tilgjengelig i denne bilklassen. Den nye Amarok er som skreddersydd for kunder som kjører under krevende forhold, og som har behov for å frakte tung last. Da er dette et godt og sikkert valg, sier direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge Håkon Wirak i pressemeldingen.

Derfor har Amarok for eksempel blitt brukt av den sørafrikanske dyrebeskyttelsen siden 2011. VWCV er partner med «Wildernes Foundation Africa» (WFA) i deres viktige arbeid med å beskytte den utrydningstruede arten neshorn.

«Volkswagen-DNA»

Nye Amarok får ikke bare nytt utseende utvendig og innvendig, også ny teknologi er på plass.

– Den markante fronten, og fremfor alt det karakteristiske X-designet, skiller den nye Amarok tydelig fra forgjengeren, og viser pickupens ambisjon om å lede an i sitt segment, bekrefter Albert-Johann Kirzinger, designsjef for Volkswagen Nyttekjøretøy.

– Vi har gitt styrken og kraften til den nye Amarok et tydelig uttrykk, med klart «Volkswagen-DNA», både innvendig og utvendig, fortsetter han.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button