Fein multivolt (Foto: Fein)

Nye Fein multivolt-maskiner kjører på “alle” batterier

Fein lanserer nye bor- og skrumaskiner i 18V-klassen. Med ny multivolt-funksjonalitet kan maskinene kjøres på alle batterier fra 12V til 18V.

Tyske Fein har i år tatt to store skritt for å bli et bedre alternativ for profesjonelle brukere av batteriverktøy.

Det første de gjorde var å åpne Select Plus-konseptet. Med det kan alle maskiner kjøpes i sett med ulike batteristørrelser (Ah), eller som solomaskin uten batteri for de som har batterier og lader fra før. Det er betydelig mer fleksibelt enn å måtte kjøpe et sett med batterier og lader, selv om man har tre ladere fra før.

Fein Multivolt

Nå i sommer har det kommet en interessant nyhet fra Fein: Multivolt.

En serie nye 18V batterimaskiner i diverse varianter for boring og skruing lanseres nå i sommer. Ikke bare kan du velge å kjøpe dem i sett med 5 eller 2,5 Ah, eller uten batterier. Maskinene har også en interessant multivolt-funksjon. Den innebærer at maskinene kan kjøres på alle Feins li-ion batterier, uansett om de er 18, 14,4 eller 12V. Det gjelder også eldre Fein-batterier i disse spenningsklassene, opplyser Fein i en pressemelding (på tysk).

Til nå har Panasonic (så vidt jeg vet) vært alene om en slik funksjonalitet med sin “dual voltage”-funksjon med maskiner som kan kjøres på både 18 og 14,4V. Nå går altså Fein et skritt videre, og inkluderer også 12V i sin meny. (Fortsetter under videoen)

I pressemeldingen sies det også at multivolt-funksjonaliteten kommer på en serie bestående av bor-/skrumaskin, slagtrekker, muttertrekker samt nibbler, saks og slisseskjærer for metallplater.

Supercut 18V

Kanskje enda mer interessant er det at denne multivolt-funksjonaliteten også finnes på den nye 18V Supercut QSL multikutteren. Det vil si nyeste generasjon, med vibrasjonsdemping. Den heftigste Fein-saga kan altså kjøres på maffige 18V batterier “i all evighet”, på fjærlette 12V batteri for arbeid over hodet eller i ubekvem arbeidsstilling eller på 14,4V batterier som en mellomting. Supercut QSL har en veil-pris på 3314 eks mva for maskin i koffert, uten batteri og lader (Select+)

Ny muttertrekker

ASCD 18-300 W2, en 1/2″ muttertrekker med børsteløs motor, oppgitt 30 prosent høyere virkningsgrad (enn børstemotor) og lengre levetid. Elektronisk momentinnstilling i seks trinn skal unngå at maskinen river skruehodene av unødig.

Maskinen har ti prosent større moment i venstregang, for å slå løs bolter eller muttere som sitter godt. Slagmekanismen er helt og holdent i metall. Maks dreiemoment i maskinen er oppgitt til 290 Nm

Ny borskrutrekker

ASCM 18 QM, en robust borskrutrekker med børsteløs motor, oppgitt 30 prosent høyere virkningsgrad, fire gir og QuickIN tilkobling i front for enkle skifter mellom tilbehør. Dreiemoment oppgitt til 90 Nm. Veil pris kr 2952 eks mva for maskin i koffert, uten batteri og lader (Select+).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.