Nyheter

Nye Fein multivolt-maskiner kjører på “alle” batterier

Fein lanserer nye bor- og skrumaskiner i 18V-klassen. Med ny multivolt-funksjonalitet kan maskinene kjøres på alle batterier fra 12V til 18V.

Tyske Fein har i år tatt to store skritt for å bli et bedre alternativ for profesjonelle brukere av batteriverktøy.

Det første de gjorde var å åpne Select Plus-konseptet. Med det kan alle maskiner kjøpes i sett med ulike batteristørrelser (Ah), eller som solomaskin uten batteri for de som har batterier og lader fra før. Det er betydelig mer fleksibelt enn å måtte kjøpe et sett med batterier og lader, selv om man har tre ladere fra før.

Fein Multivolt

Nå i sommer har det kommet en interessant nyhet fra Fein: Multivolt.

En serie nye 18V batterimaskiner i diverse varianter for boring og skruing lanseres nå i sommer. Ikke bare kan du velge å kjøpe dem i sett med 5 eller 2,5 Ah, eller uten batterier. Maskinene har også en interessant multivolt-funksjon. Den innebærer at maskinene kan kjøres på alle Feins li-ion batterier, uansett om de er 18, 14,4 eller 12V. Det gjelder også eldre Fein-batterier i disse spenningsklassene, opplyser Fein i en pressemelding (på tysk).

Til nå har Panasonic (så vidt jeg vet) vært alene om en slik funksjonalitet med sin “dual voltage”-funksjon med maskiner som kan kjøres på både 18 og 14,4V. Nå går altså Fein et skritt videre, og inkluderer også 12V i sin meny. (Fortsetter under videoen)

I pressemeldingen sies det også at multivolt-funksjonaliteten kommer på en serie bestående av bor-/skrumaskin, slagtrekker, muttertrekker samt nibbler, saks og slisseskjærer for metallplater.

Supercut 18V

Kanskje enda mer interessant er det at denne multivolt-funksjonaliteten også finnes på den nye 18V Supercut QSL multikutteren. Det vil si nyeste generasjon, med vibrasjonsdemping. Den heftigste Fein-saga kan altså kjøres på maffige 18V batterier “i all evighet”, på fjærlette 12V batteri for arbeid over hodet eller i ubekvem arbeidsstilling eller på 14,4V batterier som en mellomting. Supercut QSL har en veil-pris på 3314 eks mva for maskin i koffert, uten batteri og lader (Select+)

Ny muttertrekker

ASCD 18-300 W2, en 1/2″ muttertrekker med børsteløs motor, oppgitt 30 prosent høyere virkningsgrad (enn børstemotor) og lengre levetid. Elektronisk momentinnstilling i seks trinn skal unngå at maskinen river skruehodene av unødig.

Maskinen har ti prosent større moment i venstregang, for å slå løs bolter eller muttere som sitter godt. Slagmekanismen er helt og holdent i metall. Maks dreiemoment i maskinen er oppgitt til 290 Nm

Ny borskrutrekker

ASCM 18 QM, en robust borskrutrekker med børsteløs motor, oppgitt 30 prosent høyere virkningsgrad, fire gir og QuickIN tilkobling i front for enkle skifter mellom tilbehør. Dreiemoment oppgitt til 90 Nm. Veil pris kr 2952 eks mva for maskin i koffert, uten batteri og lader (Select+).

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)