Hitachi UR18DSDL DAB+

Hitachi UR18DSDL – mobilvennlig DAB+ trekantradio med mager lyd

Den sære trekantformen på Hitachi UR18DSDL er nyttig i håndtering og flytting. Den har egen krybbe til mobilen. Lyden og noen detaljer er i overkant «plastic fantastic».

Test av Hitachi UR18DSDL. En del av en større test av DAB+ byggeradioer. 

Hitachi har kalt sin DAB+ radio for UR18DSDL. Den trekantede formen er særegen. Min første innskytelse ved utpakking var at dette var knotete greier. Men etter litt bruk ble jeg riktig glad i akkurat den formen, og bøylehåndtakene som går rundt radioen på alle sider.

Hendig håndtering

Det gjør den nemlig veldig hendig og enkel i håndtering. For eksempel hvis man trenger å flytte den rundt, eller når man pakker sammen for dagen og skal få den med seg.

Bak et lokk i frontpanelet har Hitachi laget et eget rom til mobiltelefonen, med justerbare klemmer for å holde den fast. Her ligger det godt til rette for å koble telefonen til radioen gjennom AUX eller USB, eventuelt via Bluetooth.

Hitachi UR18DSDL DAB+

Radioen bruker 14,4V eller 18V Hitachi verktøybatterier. Batteriet sitter trygt og greit plassert bak lokket på baksiden. Lading av batteriene må foregå i den vanlige laderen, radioen har ikke lader innebygget.

Bak den samme batteriluka ligger også strømadapteret, til den dagen det eventuelt trengs. Batterirommet er litt trangt, og spesielt et 5 Ah 18V-batteri kan være litt kranglete å få tak i.

Betjening med gummiknotter

Betjeningen foregår på et panel av gummiknotter i fronten. Front- og bakluka, samt klemmemekanismen inni «mobilrommet» gir et lite robust inntrykk. Her er det høy «plastic fantastic-faktor», i en noe kjip plastkvalitet som lett kan ryke og med en justeringsmekanisme jeg stiller meg noe skeptisk til levetiden på.

Frontluka som dekker mobilkrybba virker veldig utsatt for å bli truffet av slag eller flygende gjenstander. Men dette er ting som er vanskelig å gi noen entydig vurdering av på et nytt produkt.

Lydkvaliteten

Da er det lettere å vurdere lydkvaliteten. Der stiller Hitachi-radioen bakerst, sammen med Milwaukee og Dewalt DCR017. Ingen av dem er direkte dårlig.

Denne gir deg radio og strømmer musikk i massevis. Lydmessig faller den bare sørgelig gjennom når den sammenlignes med trykket i Hilti og Dewalt Toughsystem, og klarheten i Festool, Makita og Dewalt Toughsystem.

Hitachi UR18DSDL DAB+ - batteri og strømforsyning.
Batteri og strømforsyning bak luken i bakveggen.
Hitachi UR18DSDL DAB+
En justerbar «krybbe» til mobilen bak luke i fronten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.