Test og vurdering

Hitachi UR18DSDL – mobilvennlig DAB+ trekantradio med mager lyd

Den sære trekantformen på Hitachi UR18DSDL er nyttig i håndtering og flytting. Den har egen krybbe til mobilen. Lyden og noen detaljer er i overkant “plastic fantastic”.

Test av Hitachi UR18DSDL. En del av en større test av DAB+ byggeradioer. 

Hitachi har kalt sin DAB+ radio for UR18DSDL. Den trekantede formen er særegen. Min første innskytelse ved utpakking var at dette var knotete greier. Men etter litt bruk ble jeg riktig glad i akkurat den formen, og bøylehåndtakene som går rundt radioen på alle sider.

Hendig håndtering

Det gjør den nemlig veldig hendig og enkel i håndtering. For eksempel hvis man trenger å flytte den rundt, eller når man pakker sammen for dagen og skal få den med seg.

Bak et lokk i frontpanelet har Hitachi laget et eget rom til mobiltelefonen, med justerbare klemmer for å holde den fast. Her ligger det godt til rette for å koble telefonen til radioen gjennom AUX eller USB, eventuelt via Bluetooth.

Hitachi UR18DSDL DAB+

Radioen bruker 14,4V eller 18V Hitachi verktøybatterier. Batteriet sitter trygt og greit plassert bak lokket på baksiden. Lading av batteriene må foregå i den vanlige laderen, radioen har ikke lader innebygget.

Bak den samme batteriluka ligger også strømadapteret, til den dagen det eventuelt trengs. Batterirommet er litt trangt, og spesielt et 5 Ah 18V-batteri kan være litt kranglete å få tak i.

Betjening med gummiknotter

Betjeningen foregår på et panel av gummiknotter i fronten. Front- og bakluka, samt klemmemekanismen inni “mobilrommet” gir et lite robust inntrykk. Her er det høy “plastic fantastic-faktor”, i en noe kjip plastkvalitet som lett kan ryke og med en justeringsmekanisme jeg stiller meg noe skeptisk til levetiden på.

Frontluka som dekker mobilkrybba virker veldig utsatt for å bli truffet av slag eller flygende gjenstander. Men dette er ting som er vanskelig å gi noen entydig vurdering av på et nytt produkt.

Lydkvaliteten

Da er det lettere å vurdere lydkvaliteten. Der stiller Hitachi-radioen bakerst, sammen med Milwaukee og Dewalt DCR017. Ingen av dem er direkte dårlig.

Denne gir deg radio og strømmer musikk i massevis. Lydmessig faller den bare sørgelig gjennom når den sammenlignes med trykket i Hilti og Dewalt Toughsystem, og klarheten i Festool, Makita og Dewalt Toughsystem.

Hitachi UR18DSDL DAB+ - batteri og strømforsyning.
Batteri og strømforsyning bak luken i bakveggen.
Hitachi UR18DSDL DAB+
En justerbar “krybbe” til mobilen bak luke i fronten.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)