Ny Knipex-agent – etter 70 år

Knipex tenger får ny “lagerførende agent” i Norge. Det skjer ikke hver dag. Etter 70 år (!) har Morgenstierne Verktøy overlatt agenturet til…

Tekst: Jørn Søderholm

Etter 70 år med Knipex i Norge gir Morgenstierne Verktøy AS stafettpinnen videre. Fra 1. juli er/var utstyrsgrossisten Grove Knutsen & Co AS som ny lagerførende agent for Knipex i Norge.

– Noen vil si det er slutten på en æra, sier den nye importøren i en pressemelding.

Støtte og kunnskap

“Lagerførende agent”? Vil det si at de er hovedimportør, og selger videre til norske forhandlere? Nei, ikke helt.

– Vi skal primært støtte importørene og finne flere importører. Vi skal også ha støttelager med flere spesialprodukter, sier markedssjef Mikkel Gedde i Grove Knutsen.

Tilbake på 1950-tallet fikk Ing. CCM Morgenstierne agenturet på Knipex-werk, av den tyske produsenten C Gustav Putsch GK. I 1993 skiftet selskapet navn til Morgenstierne Verktøy AS. Det ble gjort av andre generasjon, Chris Morgenstierne. I 2011 ble Morgenstierne Verktøy AS solgt til Svenske ESMA Forsäljnings AB, moderselskapet til Knipex-imptortøren i Sverige.

I fjor tok Knipex over agenturet i Sverige og Finland, og ansatte fire selgere og produktsjefer for disse landene.

Opplæring og service

– Hovedplanen er å fortsette å støtte andre importører med kompetanse, salgstrening og aktiviteter. Samtidig skal vi finne og etablere nye, større importører. Vi etablerer et lager for å kunne supplere raskere og bredere, sier Gedde til Verktøy 24.

– Hvordan vil kundene merke overgangen?

– Tettere oppfølging, bedre opplæring og bedre service enn før, sier han.

Grove Knutsen & Co AS er et familieeiet selskap grunnlagt i 1946. Selskapet er fra før importør av kjente merkevarer som Zarges, Jonex, Raaco, Suprabeam og Fall Safe.

Grove Knutsen og Knipex

– Vi har distribuert arbeidsutstyr til proffmarkedet i over 70 år. Vårt mål er å være den beste leverandøren av arbeidsutstyr i Norge. Vi ønsker å samarbeide tett med kjente merkevarer som støtter opp om våre verdier og mål. Knipex er en merkevare som passer meget godt inn i vårt selskap og portefølje, sier daglig leder Truels Gedde i Grove Knutsen.

Knipex er et tysk familieeid selskap med 135 års historie, og en av verdens ledende tangprodusenter. Selskapet har 1300 ansatte og lager alle sine produkter i den tyske byen Wuppertal.

– Vi er stolte og glade for at Knipex vil satse videre med oss i Grove Knutsen. Dette vil bli starten på vår nye kategori håndverktøy. Vi har bygget opp et solid team og vi er sikre på at vi kommer til å bli en solid agent med god og bred støtte til importørene, sier Gedde.

Knipex vil inngå i den nye kategorien Verktøy i Grove Knutsens sortiment. Chris Morgenstierne blir med på laget til Grove Knutsen, og skal fremdeles være kontaktperson for Knipex i Norge.

Morgenstierne Verktøy AS fortsetter på sin side som før med flere agenturer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.