Nyheter

Ny Knipex-agent – etter 70 år

Knipex tenger får ny “lagerførende agent” i Norge. Det skjer ikke hver dag. Etter 70 år (!) har Morgenstierne Verktøy overlatt agenturet til…

Tekst: Jørn Søderholm

Etter 70 år med Knipex i Norge gir Morgenstierne Verktøy AS stafettpinnen videre. Fra 1. juli er/var utstyrsgrossisten Grove Knutsen & Co AS som ny lagerførende agent for Knipex i Norge.

– Noen vil si det er slutten på en æra, sier den nye importøren i en pressemelding.

Støtte og kunnskap

“Lagerførende agent”? Vil det si at de er hovedimportør, og selger videre til norske forhandlere? Nei, ikke helt.

– Vi skal primært støtte importørene og finne flere importører. Vi skal også ha støttelager med flere spesialprodukter, sier markedssjef Mikkel Gedde i Grove Knutsen.

Tilbake på 1950-tallet fikk Ing. CCM Morgenstierne agenturet på Knipex-werk, av den tyske produsenten C Gustav Putsch GK. I 1993 skiftet selskapet navn til Morgenstierne Verktøy AS. Det ble gjort av andre generasjon, Chris Morgenstierne. I 2011 ble Morgenstierne Verktøy AS solgt til Svenske ESMA Forsäljnings AB, moderselskapet til Knipex-imptortøren i Sverige.

I fjor tok Knipex over agenturet i Sverige og Finland, og ansatte fire selgere og produktsjefer for disse landene.

Opplæring og service

– Hovedplanen er å fortsette å støtte andre importører med kompetanse, salgstrening og aktiviteter. Samtidig skal vi finne og etablere nye, større importører. Vi etablerer et lager for å kunne supplere raskere og bredere, sier Gedde til Verktøy 24.

– Hvordan vil kundene merke overgangen?

– Tettere oppfølging, bedre opplæring og bedre service enn før, sier han.

Grove Knutsen & Co AS er et familieeiet selskap grunnlagt i 1946. Selskapet er fra før importør av kjente merkevarer som Zarges, Jonex, Raaco, Suprabeam og Fall Safe.

Grove Knutsen og Knipex

– Vi har distribuert arbeidsutstyr til proffmarkedet i over 70 år. Vårt mål er å være den beste leverandøren av arbeidsutstyr i Norge. Vi ønsker å samarbeide tett med kjente merkevarer som støtter opp om våre verdier og mål. Knipex er en merkevare som passer meget godt inn i vårt selskap og portefølje, sier daglig leder Truels Gedde i Grove Knutsen.

Knipex er et tysk familieeid selskap med 135 års historie, og en av verdens ledende tangprodusenter. Selskapet har 1300 ansatte og lager alle sine produkter i den tyske byen Wuppertal.

– Vi er stolte og glade for at Knipex vil satse videre med oss i Grove Knutsen. Dette vil bli starten på vår nye kategori håndverktøy. Vi har bygget opp et solid team og vi er sikre på at vi kommer til å bli en solid agent med god og bred støtte til importørene, sier Gedde.

Knipex vil inngå i den nye kategorien Verktøy i Grove Knutsens sortiment. Chris Morgenstierne blir med på laget til Grove Knutsen, og skal fremdeles være kontaktperson for Knipex i Norge.

Morgenstierne Verktøy AS fortsetter på sin side som før med flere agenturer.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)