Nyheter

Endelig er den akkurat passe lang

Veggplater og det meste av byggematerialer er laget etter 240 takhøyde. Nå har endelig meterstokken kommet etter. (NO/POL/ENG)

Tenk på et fint tall.

240.

En gang til.

240.

Et deilig tall, eller? Det er akkurat som en egen ro over det tallet. Det er normalt. Standard. Helt vanlig. Som et meditativt mantra, eller en “hooommmm” i Yoga. Er den akkurat 240? Ja, men da går det fint. Pust ut. Hooooommmmmm.

“Alt” passer til 240 cm

Ingen anelse om hva jeg snakker om? Nei, det har ikke klikka. Men jeg har vært borti byggearbeider nok til at jeg har opplevd det lille glimtet av glede når ting passer akkurat til hverandre. Og motsatt når det ikke passer. Når den reelle takhøyden faktisk er 240 cm, og gips- eller sponplata går rett inn. Og motsatt, når den ikke gjør det.

Så har vi tommestokken da. Eller meterstokken. To meter lang. Eller tre meter. For lang eller for kort. Det er akkurat som et naturfenomen. Som et fjell: Vi må gå rundt, eller over.
Måle. Sette merke. Flytte 40 cm.
Måle. Sette merke. Flytte 40 cm.
Måle. Sette merke. Flytte 40 cm. Gjenta.

240 cm meterstokk

Hultafors har nå laget en 240 cm meterstokk. De laget tunnel gjennom fjellet. Tommestokkenes – unnnskyld: meterstokkenes – svar på Vipps og trespiker: Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

– Det har vært etterspørsel etter en smidig meterstokk tilpasset standardmål på takhøyde og gipsplater.

Det sier produktsjef Per Eriksson i Hultafors i denne pressemeldingen, i forbindelse med lanseringen av den nye, akkurat passe lange meterstokken. Her kan jeg altså måle opp døråpninga på veggplata på én gang, uten å flytte meterstokken.

Jo, man har jo alltids målebånd. Men jeg vil bruke meterstokk. Ja, man har jo alltids meterstokker på tre meter. Men de er sjelden mer brukervennlige og praktiske enn de på to meter. Nå har altså Hultafors laget en på 240 cm.

Endelig! Jeg sier takk og amen, og feirer med en ekstra snei brunost på skiva til morrakaffen.

To ekstra ledd

Hultafors 240 cm meterstokk.
Hultafors 240 cm meterstokk har to flere ledd enn tometers-versjonen.

Hultafors laget den første meterstokken tilbake i 1883. De har altså brukt 134 år på å lage en som er akkurat passe lang. What took you so long..? Ikke var det spesielt vanskelig heller: To ekstra ledd på den gamle tometersstokken. Eller fjerne tre ledd fra tremeterstokken, siden den uansett ligger ubrukt. Vips, så var det en tunnel gjennom fjellet.

Herved nomineres Hultafors til “Why didn´t anyone think of this before!?-award”. Hadde det vært en Nobel-pris for praktisk nytte og hverdagsgleder skulle jeg gjerne nominert denne lille bjørkedingsen med røde ender der også. I stedet får det bli en kort applaus og en takk til Hultafors for at dere tenker på oss.

Disclaimer: Dette er ikke et sponset innlegg. Hultafors har sendt meg en 240 meterstokk, aldeles gratis. Tusen takk for det. Den hadde jeg gladelig kjøpt i byggevaresjappa ved neste prosjekt uansett. Ikke koster den mye penger heller. 

Polski: Hultafors zrobili 240 cm metrowy kij. Szybciej i bardziej wydajnie pracować z standard nadproza i rozmiar plyty.

English: Hultafors has made a 240 cm measuring stick. Quicker and more efficient working with standard ceiling height and wall board sizes of 240 cm

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

  1. “Hultafors stworzył 240 cm metrówkę. Teraz można pracować szybciej i bardziej wydajnie powyżej standardowej wysokości sufitów.” – det er korrekt i polsk 🙂 uansett bedre enn Google translatør versjon 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)