Nyheter

54V vinkelsliper med superkrefter

DeWalts 125 mm vinkelsliper til de nye 54V superbatteriene lover formidable prestasjoner.

Det nye batterisystemet XR Flexvolt fra DEWALT er en revolusjon innen batteridrevne proffverktøy, og har åpnet for en ny generasjon supersterke batteridrevne produkter som er lette å bruke.

Som nettdrevet maskin

– Vinkelsliperen DCG414 er en av nyhetene som lanseres sammen med XR Flexvolt. Ytelsen er sammenlignbar med en nettdrevet vinkelsliper. Den klarer alle typer industrielle oppgaver, fra raske avvirkninger til tøffe slipejobber og kapping av stein og jernbjelker. Arbeid som tidligere ikke har vært mulig å gjennomføre med en batteridreven vinkelsliper. For de yrkesgruppene som daglig bruker vinkelsliper innebærer dette helt nye muligheter og betydelig større fleksibilitet, lover DeWalt i en pressemelding.

Heftige tall

Her angis det noen heftige tall for vinkelsliperen DCG414, som har kommet ut til de nye 54-voltsbatteriene.
125-mm-maskinen drar seg opp i 9 000 o/min. Den sies å yte 75 prosent høyere dreiemoment og 1 000 (!) watt mer kraft enn tidligere batteridrevne vinkelslipere. Her angis det ikke mer konkret hva man sammenligner med.

Lavprofil girkasse

Også skjæredybden blir «best i klassen» på grunn av en lavprofilert girkasse, som også gjør det lettere å komme til på trange steder. Vinkelsliperen er utformet med tanke på ergonomi, der funksjoner som one-touch-deksel for rask og nøkkelfri justering skivebytte bør glede brukerne.

Sikkerhet? Jajamen: DCG414 innehar “det siste” innen elektroniske sikkerhetsfunksjoner som muliggjøres med moderne børsteløse motorer:

  • Mykstart
  • Kickback brems
  • Omstartbeskyttelse

Spesialdesignede skiver

I likhet med sirkelsaga til samme batteriserie lanserer DeWalt samtidig med den nye maskinen en serie spesialdesignede slipe- og kappeskiver. “Extreme Runtime Abrasives” loves å doble brukstiden på batteriet og holde fire ganger lengre (!) enn standardskiver.

Pris oppgis til rett under 2 900 for solomaskin og snaut 5 900 med batteri og lader. I begge tilfeller eks mva.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)