Nyheter

Ny AEG børsteløs 18V båndsliper

Ny AEG 18V børsteløs  båndsliper på batteri er ute nå. Båndhastighet opptil 300 meter i minuttet. Den er én av to nyheter i høst AEG gjerne vil vise proffene.

Nå kommer Techtronic ut med en ny AEG båndsliper på 18V batteri. AEG BHBS18-75BL er i følge produsenten verdens første børsteløse båndsliperen.

AEG også for proffene

AEG er ikke det merket man sterkest forbinder med elektroverktøy for proffer. (Du må gjerne si i fra i kommentarfeltet under om du mener det er en på-trynet-påstand.) Merket som inngår i samme “familie” som Milwaukee og Ryobi har absolutt ting å by på også for de som bruker verktøyet hver dag.

Nå i høst har de kommet ut med et par nyheter i den kategorien. Den ene en svært kompakt gipsautomat. Den andre denne nye, batteridrevne båndsliperen med børsteløs motor.

AEG BHBS18 batteridrevet båndsliper

AEG BHBS18-75BL båndsliper på 18V batteri.
AEG BHBS18-75BL båndsliper på 18V batteri.

Den er i følge pressemeldingen fra Techtronic Nordic intet mindre enn verdens aller første batteridrevne båndsliper med børsteløs motor.

Fetter Ryobi har også en batteridrevet båndsliper, men med konvensjonell børstemotor.

– Som verdens aller første batteridrevne båndsliper med børsteløs motor gjør BHBS18-75BL brukere som snekkere, kjøkkenmontører, tømrere og oppussere – i stand til å utføre finish og etterbehandling enklere og raskere, sier Techtronic Nordic i pressemeldingen om den nye maskinen.

Fra andre maskiner vet vi at børsteløs motor ofte gir mer kraft og lavere forbruk enn konvensjonell motor med børster. Motoren drives av sterke neodynium-magneter, som genererer høyere dreiemomentnivåer og hastigheter på opptil 300 meter per minutt. Det er en hastighet som for eksempel betyr at sliping på hardtre går raskere.

Mindre maskin med mer kraft og utholdenhet

Den børsteløse motoren er også lettere og mer kompakt, og gjør det dermed mulig å lage en mindre maskin, som altså er sterkere og leverer opptil 50 prosent mer brukstid.

Maskinen kjører på AEGs egen 18V Pro Lithium Ion batteriplattform, og inngår i en serie på drøyt 35 maskiner på denne plattformen. En batteriindikator på batteriet viser gjenværende strømbeholdning. AEGs 18V Pro Lithium Ion-batterier finnes i 2, 4 og 5 Ah størrelser.

Maskinen oppgis med en vekt på 3 kilo, og er som naturlig på en båndsliper utformet for tohåndsbruk. Techtronic fremholder i pressemeldingen at det slanke motorhuset gjør det enkelt å slipe vertikale (loddrette) flater.

Maskinen er utformet kun med tanke på håndholdt bruk. Enkelte andre båndslipere har en større eller mindre plan flate på ryggen, som gjør det mulig å legge maskinen med ryggen ned og slipebåndet opp. På den måten kan den brukes som en light-versjon av benkmontert båndsliper, til sliping av f.eks mindre gjenstander.

Hastighet 135-300 meter pr minutt

AEG BHBS18-75BL har en seks trinns hastighetsinnstilling. Den starter på forsiktige 135 meter/minutt, til f.eks. skånsom behandling av myke treslag. På full spiker spinner båndet altså med 300 meter/minutt.

Båndet er 457 mm langt og drives av et remsystem som gjør at brukeren kan sentrere slipebåndet også når maskinen er i drift. En låsespak skal gjøre bytte av slipebånd til grei skuring uten verktøy. Slipestøvet sendes ut gjennom en port og inn i en medfølgende støvpose. Denne porten er også kompatibel med DEK 26 støvsystem.

En båndsliper som skal brukes profesjonelt må tåle mye juling i form av slag og håndtering, støv og slitasje. Dette skal være ivaretatt med et solid chassis, girkasse beskyttet mot støv og batterier med innebygget vern mot overbelastning og overoppheting.

Pris: 2500 som nullmaskin. Dvs uten batteri og lader. Veiledende, eks mva. 

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)