Nyheter

Vinkelsliper med valgfritt ett eller to batterier

Nå kommer AEG med en ny 9″ / 230 mm vinkelsliper. Her kan brukeren selv velge om den skal kjøres på ett eller to 18V batterier. Billig er den også.

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: AEG Pro 18V BEWS18-230L vinkelsliper for 9″ / 230 mm skive
Hva koster det: Kr 2219 veil inkl mva
Hvor kjøpes det: AEG forhandlere

Vinkelslipere på batteri begynner vi å bli godt kjent med. Først bare de små, men nå etterhvert også de stor nitommerne. De ulike produsentenes batteristrategi varierer. Noen kjører på løsninger med ett batteri, andre har valgt en løsning med to 18V batterier samtidig.

AEG med ett eller to batterier

Nå kommer det en ny vri fra AEG. Her kan brukeren velge selv å kjøre maskinen på ett eller to batterier. Ett batteri veier bare halvparten av to, og kan holde lenge til korte oppgaver som kutting og kapping.

– For større brukstid bruker du to batterier, for å doble driftstiden ved tung kutting og sliping. Med to batterier istedenfor ett er kraften fordelt på to batterier i stedet for ett. Det gir mindre belastning på batteriene. Det gir også mer kraft til krevende oppgaver, ettersom det vil kreve mer å utløse overbelastningsvernet, sier AEG-eier Techtronic Nordic i en pressemelding.

Mer enn doblet kapasitet

AEG 18V BEWS18-230 vinkelsliper.
AEG 18V BEWS18-230 vinkelsliper.

AEG har 9 Ah i sitt største Pro 18V batteri. Med ett sånt batteri skal denne vinkelsliperen greie 51 kutt i tykke takstein. Med to batterier greier den 128 kutt, i følge den samme pressemeldingen.

Vinkelsliperen BEWS18-230L har en børsteløs motor som drar skiva opp til maks turtall 5 500 o/min.

– Med kapasitet på opptil 61 mm er vinkelsliperen ideell for alle kutteoppgaver i fliser og betong på arbeidsplassen. Verktøyets evne til å bruke ett batteri om gangen betyr at du kan lade ett batteri samtidig som du arbeider med det andre. Slik får du utført mer arbeid med færre avbrudd. Eller du kan bruke begge batterier samtidig for maks kraft og utholdenhet, sier produktsjef Marcus Fritz i AEG.

Overbelastningsvern varsler på forhånd

Vinkelsliperen leveres i sett med to 9 Ah AEG Pro Li-ion batterier. Maskin og batterier er fullt bakoverkompatibel med andre 18V AEG batterier.

BEWS18-230L vinkelsliperen har sikkerhetsfunksjoner man forventer, og en dødmannsbryter som stopper maskinen umiddelbart når operatøren slipper bryteren. Overbelastningsvernet på maskinen er så grei at den varsler med en LED-indikator før overbelastningsvernet kutter, sånn at brukeren kan ta det litt mer piano og slippe full stopp.

Prisen er hyggelig: Bare rett over 2200 kroner veiledende, inkludert mva. Det gjør den til den så vidt vi vet billigste ni toms batteridrevne vinkelsliperen på markedet.

Hva er det: AEG Pro 18V BEWS18-230L vinkelsliper for 9″ / 230 mm skive
Hva koster det: Kr 2219 veil inkl mva
Hvor kjøpes det: AEG forhandlere

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)