NyheterTeknisk

Bare rør med Eli & Poppe har blitt podcast-hit

Bare Rør med Eli & Poppe har vært på lufta i åtte-ni måneder, og blitt lyttet til over 13 000 ganger. Lyttermønstrene tilsier at rundt 350 faste lyttere får med seg hver episode av nisjepodden. Èn av episodene har til og med blitt pensum på Fagskolen.

Kort sagt: Eli Heyerdahl Eide og Severin Poppe Midteide driver podcasten “Bare rør med Eli & Poppe”. Nisjepodcasten har truffet godt, og blitt mye lyttet til.

English summary: Eli Heyerdahl Eide and Severin Poppe Midteide runs the podcast “Bare rør med Eli & Poppe”. The niche podcast has hit well. Each episode has hundreds of regular listeners.

På TV har strømming i stor grad tatt over for lineær TV-titting. På radio gjør podcast det samme. Radio har blitt digitalisert, og radioinnholdet har blitt “demokratisert” ved at stadig flere nå lager eget radioinnhold i form av podcast. At stadig flere lager stadig mer innhold som podcast gjør også at vi som lyttere har større valgmuligheter. Da må det lages godt innhold for å få oppmerksomheten til kresne lyttere.

Smal podcast har truffet godt

Det har har “Bare rør med Eli & Poppe” greid. En podcast om noe så sært og smalt som rørleggerfaget og -bransjen ville kanskje ikke hatt de beste oddsene for suksess. Men Eli Heyerdahl Eide og Severin Poppe Midteide har lyktes så godt at det må være lov til å kalle podcasten en suksess.

– Fra null til 11.400 nedlastninger på åtte måneder er så gøy, og mer enn jeg hadde forventet! Til nå har vi ikke hatt fokus på å pushe lyttertall, så det vitner om at det er mange som synes det er spennende, det vi prater om, sier medprogramleder Eli Heyerdahl Eide i en artikkel hos bransjeorgansiasjonen RørNorge i slutten av november.

Noen dager før jul hadde lyttetallet passert 13 000 nedlastinger.

Hun er til daglig fagsjef i RørNorge, og har i mange år vært en markant skikkelse i organisasjonen og bransjen. Hun og Severin Poppe Midteide leder lytterne gjennom et vidt spenn rør- og bransjerelaterte temaer som går i dybden på alt fra rørfaglige emner til bedriftsledelse og kulturbygging i bedrifter og bransje.

Tilbakemeldingene er klare: lytterne vil ha mer, og aller mest vil de ha av «nerdestoff» innen rørfaget.

Episodene i podcasten “Bare rør med Eli & Poppe” finner du her – eller også der du eventuelt vanligvis lytter til podcast fra.

“Bare rør med Eli & Poppe” belyser rørbransjen fra mange vinkler

– Det er gøy å møte nye «rørfolk» og se hvordan bransjen henger sammen. Hvordan veldig mange kjenner hverandre og hvor viktig det er med gode kontrakter. For min del er det også morsomt å se hvor store utviklingsmuligheter jeg har i denne bransjen. Faget er veldig stort, sier Severin.

Han er selv bedriftsleder for tomannsbedriften Grønne VVS, som han startet opp i 2020. Perspektivene han tar med seg kombinert med Elis 35 år med ulike oppgaver i bransjen som lærling, vvs-ingeniør, produktsjef, innkjøpssjef, og nå fagsjef i Rørentreprenørene Norge gjør dem til en superduo som viser frem og snakker om faget fra mange forskjellige vinkler.

– I begynnelsen fleipet vi en del om at vi har komplimentære ferdigheter – og det har vist seg å stemme, sier Eli.

Opptak til episodene foregår ofte på kveldstid eller i helger.

– Vi må tilpasse oss at Poppe faktisk er ute og skrur dagen lang sammen med en lærling, sier Eli til Verktøy 24.

Eli Heyerdahl Eide var sentral i etableringen av Ingeborg-nettverket i 2016. Ingeborg-nettverket er for kvinner som jobber i rørbransjen, og arbeider for å få dyktige kvinnelige rørleggere bedre frem i lyset. Nettverket er oppkalt etter Norges første kvinnelige rørleggermester, Ingeborg Markussen. Nettverket har nesten 800 medlemmer, og vokser stadig.

40 gjester og «pensum-episode»

At gjestene driver podkasten fremover er ingen hemmelighet. Gjennom 33 episoder har de rukket å få med seg 40 personer fra rørbransjen – samt noen utenfor bransjen.

– Det er alltid god stemning i studio, og vi lærer så mye av alle vi prater med. Alle er jevnt over veldig gode, og det tror vi høres godt i episodene, sier Severin. Noen episoder har til og med blitt relevant for utdanning.

– Episode 25, Døden i varmeanlegget, har blitt “pensum” hos Fagskolen i Oslo og selvsagt forberedelse hos alle som skal på kurs i vannbehandling hos Canes, sier Eli, og legger til:

– Mange engasjerte lyttere sender noen ord i innboksen på Instagram og Facebook, og det er alltid veldig gøy å lese dem. Vi får også en del tips til gjester slik, og de fleste takker ja til å stille. Vi håper lytterne vil fortsette å engasjere seg, og gleder oss til å fortsette å lage godt stoff for bransjen som vi er så glade i!

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)