Nyheter

Batteri med ledning

Nå har Hikoki kommet ut med 230V nettadapter til batteridrevne verktøy. Se hvilke maskiner det nye Multi Volt-hjelpemiddelet kan brukes på.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Hikoki ET36A Multi Volt adapter for 230V nettstrøm
Hva koster det: Veil 2790 eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos Hikoki forhandlere

Hikoki Power Tools Norway AS fortsetter utrullingen av den nye Multi Volt plattformen. Nå er de klare til levering med nettadapteret ET36A, som gjør at batteridrevne maskiner kan få 230V strøm fra nettet.

Hikoki Multi Volt 230V adapter

– Vi inroduserer her ”Multi Volt 2.0”, som gjør jobben enda enklere og mer fleksibel for brukeren. Med adapteret kan maskinene nå kjøres med ledning i de tilfellene du allikevel har tilgang til strøm eller står ved en stasjonær arbeidsplass. Dette gir uendelig brukstid og du kan spare batteriene til du virkelig trenger dem, sier Hikoki i en pressemelding om nyheten.

Adapteret består av en omformer som tar inn 230V strøm og leverer 36V videre til en “kontakt” som settes i maskinens batterispor.

Det kan brukes på alle de nye Multi Volt Maskinene som opererer på 36V spenning, ikke på Hikokis brede spekter av 18V maskiner. Adapteret kan levere maksimalt 2000 W

Verktøy 24 mener

Dette er et viktig tilbehør, og en naturlig utvikling som gjør batteridrevne verktøy betydelig mer brukervennlig. I mange tilfeller har man strøm lett tilgjengelig, og skal kanskje stå en stund med eksempelvis kapp- og gjærsag i produksjon. Da føles det litt bortkastet å kjøre på batteri, der man bruker av batterienes tross alt begrensende antall ladesykluser og må ha flere batterier i beholdningen for å forsyne flere verktøy og brukere.

Adapteret koster i innkjøp omtrent det samme som to Multi Volt batterier (ett A og ett B). Dette er et nyttig og ikke særlig spektakulært hjelpemiddel som kan løfte allsidigheten for mange brukere. Dewalt har et tilsvarende adapter til sin Flexvolt-plattform.

Bare synd at ikke Hikoki har bygget inn full Multi Volt funksjonalitet også i adapteret. Det hadde vært fint å kunne bruke det også på 18V maskiner hvis man først har kjøpt det, ikke bare de større 36V maskinene.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)