Nyheter

Batteribank i systainer – nye Festool SYS-Powerstation

Knot å finne strøm på jobben? Nye Festool SYS-Powerstation kan være en løsning. Kraftig batteribank i systainer gir uavhengig strømforsyning. Se her hva den greier og hva den trenger av ladetid.

Hva er det: Festool SYS-Powerstation. Strømforsyning / batteripakke i systainer. 
Hva koster det: P.t. ikke satt pris. I salg senere i 2021.
Hvor kjøpes det: Hos Motek (senere i år)

English summary: Festool has just launched the new SYS-Powerstation. A wireless power supply for anything running on 230V. 1500 watt hours of energy in a 16 systainer weighing 16 kgs.

Om du har vært på et bygg, så har du antakelig opplevde det: Jakten på strømmen. Eller jakten på stikkontakten, for å være mer konkret. Det kan være strevsomt å finne en stikkontakt, enn si en ledig kontakt.

Det er en av årsakene til at batteriverktøy har blitt så populære. Men fortsatt trengs den stikkontakten til diverse formål. Nå har Festool akkurat lansert en av sine viktigste nyheter dette året: SYS-Powerstation.

PR-folkene der kaller det en “bærbar stikkontakt”. Vi kaller det en batteribank i systainer.

Festool SYS-Powerstation

Uansett er det en kompakt og bærbar boks som gjør at man er uavhengig av strømkilder på byggeplassen. Litt avhengig av hva du skal gjøre, naturligvis.

– Med SYS-PowerStation behøver man ikke lenger tenke på om det finnes strøm der man skal jobbe. Det gjør det enklere å planlegge arbeidet på byggeplassen, sier Motek i en pressemelding om nyheten.

Den kompakte og mobile batteribanken lagrer 1500 wattimer energi. Det gjør det mulig å få gjort ganske mye før du må ut å jakte på ledig stikkontakt, byggestrømskap eller få tak i en generator.

Hva man kan drive på den boksen? Ganske kraftige saker, faktisk. SYS-Powerstation leverer 3,7 kW konstant, og helt opp til 11 kW i peak kortvarig effekt under oppstart og sånt.

Til alle slags forbrukere

– SYS-PowerStation gir energi nok til å drive alle strømdrevne verktøy. Inkludert støvsugere, store sager og borhammere. Den fungerer under høye belastninger uten spenningssvingninger eller fall. Strømkvaliteten er så god at den også kan brukes til å betjene elektronisk sensitive maskiner, som bærbare datamaskiner, TV-apparater eller stereoanlegg uten problemer, sier Motek.

Under en demonstrasjon for presse rett før helgen demonstrerte Festools folk den nye kraftboksen med en HK 132 sirkelsag og støvsuger. Her snakker vi håndsirkelsag i “Mad Max-klasse”, med 350 mm sagblad.

Batteribanken kan naturlig nok levere strøm til alt slags utstyr som går på 230V, ikke bare Festool-maskiner. Det er bare én ting greit å være klar over: Maskiner som bruker jordforbindelsen som referansepotensial for tilleggsfunksjoner funker ikke her. SYS-PowerStation har nemlig ikke jordingsanlegg.

Kapasitet og ladetid

– Ubehagelige overraskelser eller forstyrrelser i arbeidet er nå en saga blott: Man slipper å lete etter strømuttak og kan enkelt planlegge arbeidet på byggeplassen. Slipp bryet med å trekke kabler, overbelastede strømfordelere eller problemer med sikringer som går, sier Motek i pressemeldingen.

Hva den kan levere? Nå vet du at den har 1500 wattimer, og at den kan levere opptil 3,7 kW konstant. Hvis du kjenner strømforbruket i utstyret, så kan du jo selv regne ut hvor lenge du kan kjøre på. (Feks 150 Watt i 10 timer = 1500 wattimer).

Festool SYS-Powerstation batteribank med sliper og støvsuger
Festool SYS-Powerstation skal holde til 200 kvadratmeter med dette. (Foto: Produsenten)

Her er noen ferdigregnede eksempler på kapasiteten:

  • Ca. 70 meter ripping / kløving av 120 mm gran med sirkelsag.
  • Ca. 3000 tverrsnitt i 2×4″ furu med sirkelsag HK 55 .
  • Ca. 62 kvadratmeter betongsliping med saneringsfres og støvsuger
  • Ca. 200 kvadratmeter sliping av sparklet gipsvegg med Planex LHS 2 225 langsliper og støvsuger
  • Ca. 560 tverrsnitt i parkett med kapp-/gjærsag KS 60 med støvavsug.
  • 16 timer arbeidslys med Festool SYSLITE Duo arbeidslampe.
  • Ca. 22 stk. 18 V 4,0 Ah batterier kan lades fra tom til full.
  • Se på en 49-tommers TV i mer enn 30 timer.
  • Ca. 240 kopper espresso eller 135 kopper kaffe fra kapselmaskin. 

Når boksen har levert alle sine wattimer må den lades. Festool oppgir en ladetid på 3,5 timer. 

 

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)