Nyheter

Batteridrevet Dewalt Flexvolt kompressor

Blir dette finish-snekkerens nye bestevenn? Dewalt kommer ut med en lett, batteridrevet kompressor for Flexvolt batterier. Dessverre må vi nok vente en stund på den her i Norge.

Dewalt utvider stadig sin 18-54V batteriserie Flexvolt med nye maskiner. Tidsnok til inneværende sesong kom de f.eks med noen hage- og gartnerredskaper beregnet på å drives av disse batteriene.

Batteridrevet kompressor

Nå er Dewalt i ferd med å lansere en interessant nyhet: En lett kompressor, batteridrevet og lett nok til å være reellt flyttbar for hånd. Med 0,4 hk, tank på 11 liter (2,5 gallons) og rett under ti kilo vekt bør den utgjøre et bra alternativ til små, nettdrevne kompressorer som brukes til stifting, dykkertskyting og andre lettere oppgaver.

Det er én hake ved denne lanseringen: Den skjer nå (snart) på Dewalts hjemmemarked USA. Det vil si at vi må vente en stund før vi får tilgang til den her i steinrøysa. Fra velinformert hold vites det at den kompressoren ikke står på lanseringsplaner som strekker seg fram til april 2018. Fritt etter Delillos: Når den en gang kommer, neste sommer…

Kompressoren får i USA betegnelsen DCC2560T1. Det er ikke sikkert den får beholde det modellnavnet når den dukker opp på vår side av den store fjorden.

Oljefri og børsteløs

Dewalt DCC2560T1 batteridrevet kompressor
I USA får den betegnelsen DCC2560T1. Det kan godt bli et helt annet navn når (hvis) den kommer til Norge.

Kompressoren er oljefri, har børsteløs motor og sies å levere 42 liter/min fritt ved 40 psi. Max trykk i tanken er 135 psi. Dewalt oppgir selv at den kommende kompressoren skal greie 1220 stifter på ett 6 Ah batteri, men uten at vi kan finne noen nærmere info om bakgrunnen for akkurat det tallet.

Uansett er nok dette et ypperlig hjelpemiddel for folk som trenger å være litt mobile, med luft til verktøy som dykkert, stifte- og krampepistol i nærheten.

Enklere regulator

Kompressoren har en “one turn regulator”, for enklere justering av trykk. Det vil si at regulatoren ser ut som en mer vanlig og logisk reguleringsknott, i motsetning til regulatortypen du bare vrir og vrir og vrir og vrir og vrir på.

Med en batteridrevet kompressor går Dewalt ut i et begrenset men ikke helt jomfruelig marked. I USA kom Ridgid ut med en batteridrevet kompressor med lignende kapasiteter som Dewalt. Men slikt er ikke tilgjengelig hos oss. Ryobi leverer en liten, batteridrevet kompressor. Trykket er ikke så verst i den, men den har ingen tank og er lite hensiktsmessig for luftdrevne verktøy.

Så er spørsmålet om en batteridrevet kompressor i det hele tatt har noe for seg, i et marked der stadig flere verktøy kommer med batteridrift. Inkludert dykkert- og minidykkertpistoler.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)