AnnetNyheter

Nytt og bedre epoksymørtel for alle forhold

Over og under vann, kjerneborede hull, sprukket betong, varmt eller kuldegrader. Hiltis nye epoksymørtel setter armeringsstål eller gjengestenger grundig fast. 

Det er Motek som forteller om nye Hilti HIT-RE 500 V3 kjemisk anker. V3 betyr at det er tredje generasjonen epoksy-mørtel fra det holdet.

Det er en del av Hiltis SafeSet installasjonskonsept, som forenkler prosessen med rengjøring av hull før liming. Mer om det lenger ned.

Raskere og bedre epoksymørtel

Hilti HIT RE 500 V3 kjemisk anker.
Hilti HIT RE 500 V3 kjemisk anker.

De største nyhetene med HIT RE500v3 er minsket herdetid, bedre kapasiteter og at den nå kan brukes ned til fem minusgrader.

– Verdens første og mest pålitelige epoksy kjemisk anker for gjengestenger og armeringsstål er nå mer avansert enn noensinne. HIT-RE 500 V3 leverer høyere bindestyrke og et enda bredere godkjent bruksområde som inkluderer montasje direkte i kjerneborede hull, montasje under vann, ETA-godkjennelse for både sprukket og usprukket betong, samt seismiske laster og mye mer, sier Motek i pressemeldingen.

Større temperaturområde

Alle epoksyer er temperatur-følsomme. Unntatt HIT-RE 500 V3. Det funker både i veldig varme temperaturer (opp til 77 grader) ned til fem minusgrader.

Rask er den også: Herder på halve tiden av forgjengere HIT-RE 500.

Rent hull

Å få få stål til å sitt skikkelig i stein eller betong gjør seg ikke selv. Hullet må være rent, og det må ha en innvendig overflate limet kan få tak i. Her kommer Hiltis SafeSet-system inn i bildet. Bor, oppruingsverktøy og epoksymørtel virker sammen i et system.
– Hilti sitt hullbor tar rengjøring av borehullet ut av montasjen for å sikre maksimal last i alle slagborede hull. Det nye oppruingsverktøyet forbereder diamantborede hull i risset betong for pålitelige, nesten feilfrie ankerinstallasjoner, sier Motek i pressemeldingen.

Beregning av innfesting

HIT RE500v3 kommer til å være med i neste oppdatering av Hilti Profis beregningsprogram for ankere.

Profis er et dataprogram for avansert beregning av anker i betong, og beregning av ett eller flere anker i forskjellige formasjoner, materialer og settedybder.
Man legger inn dimensjonerende bruddlaster, og programmet peker på den best egnede av Hiltis innfestingsløsninger.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)