Nyheter

Billig Ironside laser avstandsmåler

Utvalget i Ironside laserverktøy utvides. Ny, kompakt og lommevennlig Ironside laser avstandsmåler til under 500 kroner.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Ironside laser avstandsmåler
Hva koster det: 459 kroner (juli 2018)
Hvor kjøpes det: Ahlsell. Muligens også Jernia.

Det er Ahlsell som forteller om en ny, rimelig laser avstandsmåler i Ironside-serien. Avstandsmåleren er på størrelse med en liten mobiltelefon, og lommevennlig i fysisk format. Prisen er liten og lommebokvennlig: 459 kroner eks mva hos Ahlsell nå i sommer.

Enkel funksjonalitet

Dermed er de to viktigste egenskapene ved avstandsmåleren “avslørt”: Den er liten og billig. Her er det intet revolusjonerende innhold og ingen banebrytende funksjonalitet. Den er utstyrt for å gjøre det man forventer av et redskap som dette.

  • Måleavstand opptil 40 meter
  • Nøyaktighet +/- 2 mm på 40 meter.
  • IP 65 sikrer mot støv og vann
  • Lagrer 20 siste målinger
  • Regner areal og volum, samt Pytagoras for f.eks høydeberegning.
Ironside laser avstandsmåler.
Ironside laser avstandsmåler. (Foto: Ahlsell)

– Ironside er en kolleksjon utviklet av flere selskaper, som har gått sammen for å produsere robuste merkevarer til en gunstig pris for proffer, sier EMV-spesialist Kristofer DeYoung i Ahlsell i denne artikkelen fra Ahlsell selv.

“EMV-spesialist” betyr at han er spesialist på egne merkevarer. Ironside er et varemerke for verktøy som hovedsakelig(?) selges gjennom Ahlsell og Jernia.

Ironside laser avstandsmåler

Fra før finnes det også en rød og en grønn krysslaser i Ironside-serien.

Avstandsmåleren har et tilsynelatende greit robust ytre. IP 65 indikerer at enheten er tett mot støv, og at den er vannsikker nok til å tåle en tur i den våte enden av en vannslange. Avstandsmåleren holder laserklasse 2. Det indikerer en lav styrke på laseren, med ditto liten risiko for påføre kollegaen øyeskader.

Kjøkkenmontør André Andersen i Bergen Innredning og Montasje er i følge Ahlsells promoartikkel godt fornøyd med avstandsmåleren og bekrefter at den passer godt for fagfolk som trenger et robust og brukervennlig verktøy uten en masse ekstra.

– Starter raskt

– Man trenger ikke en fullstendig høyskoleutdanning for å bruke den. Menyfunksjonen er grei og enkel. Det viktigste for meg, er at den har en av- og på-knapp som starter måleren raskt og gjør at det går kjapt å begynne oppmålingen når jeg er ute på oppdrag. Det betyr at vi blir raskt ferdig med oppmålingen, og kan bruke tiden på andre ting, forteller Andersen.

I tillegg til distansemåling, kan avstandsmåleren regne ut kvadrat i rommet og håndverkeren har mulighet til å gjøre nøyaktige utregninger.

– Den måler lengde, høyde og bredden på rommet og setter det sammen for deg. I tillegg finnes det ekstra Pytagoras-funksjoner som gjør at man kan måle og regne på det aller meste kun ved hjelp av laseren. Det gir raskt en god romforståelse, samtidig som det gir et bredt spekter av praktiske funksjoner som kan være nyttige for fagfolk, utdyper EMV-spesialisten.

Målerens minne husker de siste 20 utførte målingene, og gjøre det mulig å ta frem tidligere oppmålinger og holde oversikt over oppdrag, arbeidsprosess og detaljer. Enheten har stativfeste og drives av tre AAA-batterier.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)