Nyheter

Biltema støtter Ukraina med 20 millioner

Biltema Foundation gir 20 millioner kroner til humanitært arbeid i Ukraina. Én organisasjon får 15 millioner, en annen 5 mill.

English summary: Biltema Foundation donates 20 million SEK to hunmanitarian aid in Ukraine.

– Verden har blitt et mørkere sted de siste ukene. Krigen i Ukraina ryster hele verden! For oss i Biltema Foundation er det åpenbart at vi ønsker å være med og støtte i den nødssituasjonen Ukraina er i. Både Leger Uten Grenser og Redd Barna har erfaring og kunnskap til å jobbe i og rundt krigssoner for å lindre den totale humanitære katastrofen som pågår nå.

Det sier Adelina Voci, som er talsperson for Biltema Foundation.

Biltema Foundation

Millioner til Ukraina – Leger Uten Grenser og Redd Barna

Biltema Foundation er en stiftelse hvis formål med etableringen var å støtte veldedige organisasjoner i utviklingsland rundt om i verden. Stiftelsen ønsker å bidra til forbedret utdanning, mer effektiv helsevesen og forskning som har en positiv innvirkning på samfunnet vårt.

Biltema Foundation er også tilgjengelig for å gi støtte når store katastrofer og kriser oppstår over hele verden.

Stiftelsen er finansiert med overskudd fra Biltemas varehus.

Torsdag 10. mars ga Biltema Foundation 15 millioner SEK til Leger Uten Grenser og 5 millioner SEK til Redd Barna.

– Et av Biltema Foundations satsingsområder er å yte bistand til krisesituasjoner i verden. Den humanitære katastrofen er ekstrem i Ukraina. Det er viktig for oss i Biltema å være med og hjelpe menneskene som nå lever i en ufattelig vanskelig situasjon, sier Biltema i en pressemelding.

Leger Uten Grenser og Redd Barna er allerede på plass i Ukraina. Hjelpearbeidet er allerede i full gang og de klargjør for ekstra kriseberedskap og kan ut i fra det støtte og hjelpe med det som er nødvendig.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)