Nyheter

Boltepistol på batteri

Lad, fyll, skyt! Denne nyheten fra Hilti skyter bolter med minimalt av støv og støy.

– Elsker du kraften, festehastigheten og sikkerheten til direktemontering, men hater lyden, rekylen og å stadig måtte fylle på med gass eller skuddpatroner?

Det spørsmålet stiller Motek AS i en pressemelding om Hiltis nye, batteridrevne boltepistol.

Enkel montering

Motek hevder til og med at Hilti med den nye BX 3 “forandrer spillet”, hva nå det måtte bety. Den gjør det i alle fall enkelt å montere stål i betong.

Fyll i spiker, sett i batteriet og skru den på. (Fortsetter under videoen)

Trykk, støv og støy

BX 3 krever kun en begrenset mengde trykk, noe som reduserer rekylen og gir verktøyet sin egenartede lyd. Dette holder støynivået nede og fører også til at verktøyet er nesten vibrasjonsfritt med en HMS-verdi på kun 0,01!

Med optimalisert spikergeometri og ny bånding brukes BX 3 til installasjonsoppgaver i hard betong og stål, i tillegg til solid murstein eller sandstein – ideelt for f.eks montering av stålstendere og elektrofester.

Rask montering

– Sammenlignet med tradisjonelle anker og direktemontasje er BX 3 mye raskere, enklere og så godt som støvfri. Ikke noe mer tid går til spille med drilling av hull eller bytting av gass og patroner, lover Motek AS.

Også over hodet

Erfarne montører vil kanskje se en stor, tung pistol som vil være et helvete å jobber over hodet med. Ingen fare, lover Motek:

– BX 3 er designet med perfekt balanse. Selv repetitive over-hodet-applikasjoner går som en drøm. Spesielt i kombinasjon med X-PT B3 stangforlenger, sies det i pressemeldingen.

“Bensintanken” i BX 3 er Hiltis 22 V batteri, som også brukes på øvrige produkter i det etterhvert ganske store 22 V-sortimentet fra Hilti. BX 3 oppgis å kunne skyte opptil 600 spiker/bolter før batteriet må lades.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)