Nyheter

Èn lader – to batterier

Bosch forenkler batteri- og ladelogistikken. Ny lader tar alle batterier fra 10,8V til 18V batterier. Den lader til og med mobilen.

Ny lader: Bosch GAX 18V-30. Tar alle batterier fra 10,8 til 18V.

18V-batterier er litt som vann og Toyota Hiace: Tåler mye og kan brukes til nesten alt. Men bare nesten. De små skrumaskinene er f.eks litt mindre vekt å drasse rundt på enn med den store, sterke 18V universalmaskinen. Krysslaseren min bruker også 10,8V.

De som bruker batteriverktøy fra eksempelvis Dewalt eller Milwaukee vet å sette pris på at batteriladerne deres svelger både 10,8V/12V, 14,4V og 18V i samme laderen. Spesielt godt liker jeg Dewalts kompakte univerallader med ett spor for alle batterier.

Separat lader til små og større batterier

Sånn har det ikke vært hos Bosch. Der er det én lader til 14,4 og 18V og en annen til de små batteriene (som skifter “navn” fra 10,8 til 12V).

For noen er det null problem, bare enda en lader å holde styr på. For andre er det noe jævla hassel med enda en lader å holde styr på. Hvis du hører til sistnevnte, og har Bosch utstyr i flere størrelser, så har Bosch en nyhet til deg nå.

Bosch GAX 18V-30 Professional lader

Èn og samme lader som tar alle batteristørrelser fra 10,8 til 18V. GAX 18V-30 Professional heter den. Bosch har til og med vært så greie å sette inn en USB ladeport, til lading av f.eks mobiltelefonen.

Bosch sine minste batterier er i likhet med Milwaukees M12 av typen som stikkes inn i grepet på maskinen. Derfor er laderen – fortsatt som Milwaukee – laget med med to spor: Ett for 10,8 og 12V, ett for 14,4 og 18V.

Hvis man setter batteri i begge sporene samtidig, så vil den ikke lade begge samtidig. Laderen fyller først det batteriet som ble satt inn først. Når det er fullt tar den det andre batteriet. Laderen har også en varsling/indikasjon når batteriet er 80 prosent fullt.

Bosch GAX 18V-30 Professional
Bosch GAX 18V-30 Professional. Den har til og med veggfeste. Yeah!

GAX 18V-30 Professional lader med 3A, og Bosch oppgir følgende ladetider:

  • 2,0 Ah 80/100%: 35/45 min
  • 4,0 Ah 80/100%: 65/85 min
  • 6,0 Ah 80/100%: 100/130 min

Og en siste bonus til slutt: De har til og med laget veggveste på den nye laderen. Det er verdt en ekstra klistre-gullfisk i min bok!

Pris? Rett under 400 kroner, og den skal være tilgjengelig hos forhandlere nå.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)