Gjør det selvNyheter

Byggmax: – Vi setter IKKE opp prisene i dag

Byggevareprodusenter og flere byggevarekjeder øker prisene 1. juni 2022. Det gjør ikke Byggmax. – Vi setter ikke prisene våre etter hva leverandørene våre tar seg betalt. Vi gjør ting litt annerledes hos oss, sier Niklas Hamberg i Byggmax Norge.

Kortversjon: Byggevareprisene er høye, og blir enda høyere 1. juni. Byggevarekjeden Byggmax hevder i stedet at de IKKE øker prisene.

English summary: Construction materials are expensive, and prices increase even more on June 1st. Nordic construction material dealer chain Byggmax pulls the brake: Claim they are not increasing any prices.

Denne saken skrives 1. juni 2022. Parallelt med pandemien har vi de siste par årene vært vitne til en brutal prisstigning på byggevarer. I dag melder produsenter og byggevarekjeder om nok en prisoppgang. Optimera er én av dem:

– Situasjonen i råvaremarkedet er fortsatt meget krevende knyttet til den vedvarende konflikten i Ukraina, kombinert med fortsatt meget høye frakt- og energikostnader. Dette kombinert med fortsatt høy byggeaktivitet og etterspørsel, bidrar til ytterligere prisoppgang på byggevarer, innenfor en rekke varegrupper, melder Optimera.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


Dyrere byggevarer 1. juni 2022

Byggmax går en litt annen vei, og velger å gjøre et markedsføringsstunt ut av at de IKKE setter opp prisene.

– Byggmax setter vi derfor ikke prisene våre etter hva leverandørene tar seg betalt. Vi setter prisen vår så vi alltid er billigst, sier kjeden i en pressemelding.

Byggmax er en av Nordens største byggevarekjeder, og omtaler seg selv som aller best på trelast.

– Leveranser fra de største og beste leverandørene og sagbrukene i hele Norden gir oss gode forutsetninger for god kapasitet på førsteklasses nordisk trevirke til lave priser. Vi selger kun nordisk virke i klasse 1. Da spiller det liten rolle om planken kommer fra Moelven eller Södra, utdyper Niklas Ramberg.

Trelast - Byggmax
Byggmax omtaler seg selv som en av Nordens største byggevarekjeder, og spesielt god på trelast.

Byggmax: Ingen prisøkning – ingen hamstring

Han er sjef for Byggmax i Norge.

Til tross for den varslede prisendringen ser ikke Byggmax noen tegn til hamstring.

– Noen gjør nok innkjøpene sine nå for å sikre seg lave priser, men mange glemmer at leverandørenes varslede prisendring kun er en brøkdel av prisforskjellene du finner mellom de ulike byggevarekjedene. Du sparer fort mer på å sjekke rundt enn å handle etter utviklingen i råvareprisene, sier Ramberg.

Han og Byggmax frir spesielt til privatmarkedet, som står uten såkalt proffrabatt.

– Nær alle de store byggevarekjedene i Norge fokuserer på håndverkere, med skjulte rabattavtaler som ikke kommer hjemmefikseren til gode. Byggmax er en av få kjeder som satser på hjemmefikseren. Vi gir laveste pris til alle, forklarer Hamberg.

Venter fortsatt stor aktivitet i gjør-det-selv-markedet

Mye tid hjemme siste par årene har skapt mange nye hjemmefiksere. Det tror Byggmax-sjefen kommer til å fortsette, selv om nordmenn nå står i kø også for å få pass og kjøpe flybilletter til syden.

– Har du først fått smaken av litt hjemmefiksing så er det enklere å starte på større prosjekter. Byggmax har rekordhøy pågang, og det tyder på nok et stort år for norsk hjemmefiksing, sier Byggmax i pressemeldingen.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)