Nyheter

Ett batteri til ni verktøymerker

Ni verktøyprodusenter går sammen om ett felles batterisystem. Cordless Alliance System (CAS) er basert på Metabo batterier. Det gir håndverkere og industri dobbel batteridreven frihet: Man slipper ledningen og kan bruke samme batteri på verktøy fra flere produsenter. 

Tekst: Jørn Søderholm

19. juni offentliggjorde Metabo og åtte andre elektroverktøyprodusenter et nytt og gjennomgripende samarbeid innen batteridrevet elektroverktøy.

Cordless Alliance System – CAS

Ledere i Cordless Alliance System
Ledere hos de respektive partnerne i CAS. Fra venstre Klaus Dietz i Electrostar (Starmix), Ingo Steinel i Steinel, Matthias Krauss i Mafell; Dr. Christian Heine i Rothenberger, Horst W. Garbrecht i Metabo, Stefan Sander i Haaga, Hendrik Kreutel i Eibenstock, Alexander Essing i Collomix og Gerd Eisenblätter i Eisenblätter. (Foto: Metabo)

Med Cordless Alliance System – CAS – går ni produsenter sammen om ett felles batterisystem for sine respektive elektroverktøy på batteri.

– Det er den største og bredeste alliansen i sitt slag. Det er første gang i håndverkshistorien at brukere av elektroverktøy får tilgang på et produsent-uavhengig batterisystem i slikt omfang, sier Metabo i en pressemelding.

Generalist og spesialister

CAS er et samarbeid mellom følgende produsenter og merker:

  • Metabo
  • Rothenberger
  • Mafell
  • Eisenblätter
  • Collomix
  • Haaga
  • Starmix
  • Eibenstock
  • Steinel.

Hver for seg representerer de spesialistverktøyer innen hver sine fagområder og nisjer. Til sammen danner Cordless Alliance System en helt ny grad av valgfrihet og spesialisering innen elektroverktøy.

Metabo LiHD batteri garanti.
Metabo LiHD batteri garanti.

Metabo batterier danner basisen i Cordless Alliance System. Den tyske verktøyprodusenten har gjennom de senere år gjort en stor utviklingsjobb med sitt batterisystem.

Tidligere i år kom det foreløpig siste skrittet, med andre generasjon Metabo 18V LiHD og en batteripakke på 8 (Ah).

Massiv effekt

Med bare ti celler kan denne kraftklumpen av et batteri levere en effekt på 1600 Watt.

– Med LiHD batterier kan vi levere kraft til de mest energikrevende maskiner. Det skjer med en utholdenhet som krevende profesjonelle brukere forventer av sine elektroverktøy, sier administrerende direktør (CEO) Horst Garbrecht i Metabo.

CAS-partnerne har valgt å etablere det nye batterisamarbeidet under et eget navn og med en egen, tydelig profilering. Dette er ikke nødvendig av tekniske årsaker, men skal gjøre det enkelt for kundene.

– Kundene vil raskt kjenne igjen CAS-merket. Da kan man med ett øyekast se hvilke produkter og merkevarer som fungerer med den nye systemet, og som dermed er 100 prosent kompatible med hverandre, sier Garbrecht.

For spesialister

Dagens ni partnere i Cordless Alliance System åpner for – og forventer – at også andre produsenter av spesialisert elektroverktøy vil bli med i alliansen.

CAS-partnerne har en ambisjon om at CAS skal danne et ledende, felles batterigrensesnitt for alle produsenter som tilbyr spesialisert utstyr til små men krevende målgrupper.

De ni partnerne tilbyr både allmenne verktøy og maskiner, samt spesialisert utstyr for bredt spekter av fagområder og materialer. Alt på ett og samme batteri. Noen eksempler:
– Metall og mekanisk industri
– Rør/VVS
– Tre
– Mur og betong.
– Blanding
– Kutting
– Sliping og polering
– Feiing
– Støvsuging
– Varmluft og lim

Høy kvalitet

– I våre målgrupper er vi godt kjent som produsenter med produkter av høy kvalitet. Vi må utvikle oss konstant og holde oss på toppen. Et batteriverktøy fra Mafell eller de andre CAS-partnerne må aldri skuffe kunder og brukere. Derfor vil det aldri være aktuelt med noe annet enn et topp batterisystem, sier administrerende direktør Matthias Krauss i Mafell i pressemeldingen.

Allerede ved lansering i juni 2018 tilbyr CAS-partnerne samlet over 110 ulike batteridrevne maskiner. Dette tallet vil øke raskt. De første produktene med det nye, felles batterisystemet er tilgjengelig hos de respektive leverandørene.

– Dette er utrolig spennende nyheter. Produktene fra merkene i alliansen er markedsledende på nettdrevne elektroverktøy i sine segmenter. Med Cordless Alliance System blir våre merker et premiumvalg for krevende profesjonelle brukere også innenfor batteridrevne verktøy. Vi gleder oss til å være med videre på denne utviklingen, sier country manager Espen Haugli i Metabo Norge.

Konkrete batteridrevne produkter og hvordan dette ellers kommer til å vise seg i praksis sies det ikke noe om i pressemeldingen. Det får vi komme tilbake til.

Partnerne i Cordless Alliance System

Metabo

Metabowerke GmbH. Stiftet 1924.

Tysk produsent av profesjonelle elektroverktøy i et bredt spekter, både nett- og batteridrift. Velkjent i alle håndverksgrupper og de fleste industrisegmenter. www.metabo.com

Rothenberger

Rothenberger Werkzeuge GmbH. Stiftet 1949.

Tysk spesialist på rørverktøy og -maskiner. Velkjent for alle rørleggere og andre fagfolk innen VVS. Tilbyr over 6 000 produkter innen sanitær, varme, kjøling, gass og miljøteknologi. www.rothenberger.com

Mafell bormaskin.
Mafell bormaskin.

Mafell

Mafell AG. Etablert 1899.

Tysk spesialist på høykvalitets verktøy for tømrere, snekkere og andre fagfolk innen arbeid med tre. www.mafell.de

Collomix

Collomix GmbH. Stiftet 1974.

Tysk produsent av blandemaskiner for fagområdet mur og flis, samt innen produksjon av maling. Tilbyr håndholdte og stasjonære blandemaskiner. www.collomix.de

Eisenblätter poleringsmaskin.
Eisenblätter poleringsmaskin.

Eisenblätter

Eisenblätter GmbH. Stiftet 1972.

Tysk produsent av slipemaskiner spesielt for metall. Velkjent innen skispbygging og mekanisk industri. www.eisenblätter.de

Eibenstock

Elektrowerkzeuge GmbH Eibenstock. Stiftet 1919.

Tradisjonsrik tysk produsent av verktøy innen maling, gips, mur og betong, flis, elektro, sanitær og andre byggrelaterte fag. Lang erfaring med elektroverktøy, produserer fortsatt i Tyskland. www.eibenstock.com

Starmix

Varemerke fra Electrostar GmbH. Stiftet 1921.

Tysk spesialist på støvsugere for industri og håndverk. www.starmix.de

Haaga kommende feiemaskin på CAS batteri.
Haaga kommende feiemaskin på CAS batteri.

Haaga

Haaga Kehrsysteme GmbH. Stiftet 1969.

Tysk spesialist på feiemaskiner. Utviklet prinsipp med roterende børster i 1974. www.haaga-gmbh.de

Steinel varmluftspistol.
Steinel varmluftspistol.

Steinel

Steinel GmbH. Stiftet 1959.

Tysk spesialist på lyskontrollsensorer, limpistoler og varmluftspistoler. www.steinel-professional.de

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)