Nyheter

Ny DAB-radio for byggeplassen

FM-radioen dør snart. Lenge leve DAB+. Her er en ny byggeradio for denslags.

Fra årsskiftet begynner jobben med å stenge ned FM-nettet. DAB+ tar over, selv om kritikere prøver seg med noen siste krampetrekninger.

Populært “verktøy”

Radio er et obligatorisk tilbehør på byggeplassen. Noen vil ha den for seg selv i hørselvern, andre vil ha lyden gjallende utover. Gjerne fra en byggeradio som tåler en trøkk.

Flere av de kjente verktøymerkene har tilbudt byggeradio med DAB+ en stund.

Ny POP-radio

POP@worksite er en nyhet som kommer i markedet i Q1 2017. Den er oppladbar, og byr på både DAB+, FM (for lokalradio), blåtann og inngang for AUX og USB.

Kortspor for SD-kort har den faktisk også.

Brukstiden oppgis til fire timer pr lading. Det synes jeg høres litt snaut ut.

Den loves å være sikret mot både støt, støv og vann. Sistnevnte i henhold til IP54. Det vil si at den tåler litt regn og sprut. Den er dårlig egnet til dykking, men leverandøren lover at den skal overleve et fall i gulvet fra tre meter.

Radioprofil

Radioen leveres – som andre Pop@-produkter – av lille Sahaga AS i Fredrikstad.

Her er det den “gamle” radioprofilen Hans Christian Andersen som sitter til rors. Som gammel radiomann vet han naturligvis at gutta og jentene på bygge- og anleggplasser er viktige kunder og lyttere.

– Vi har mange store og gode kunder innenfor bygg, anlegg og arbeid i krevende omgivelser. Vi gleder oss til POP@worksite kommer i 2017, og lover å fokusere videre på produktgruppen, sier Andersen.

Som god østfolding vil han sikkert si at den nye radioen er “ille bra”. Prisen er ikke så ille, den heller: Snaut 2 500 ut til kunde.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)