Nyheter

Dette er Hilti Nuron

Hilti gjør nå sin største verktøylansering noen gang. Lanserer helt nye 22V Nuron batteriplattform, sammen med 48 forskjellige verktøy. Deriblant en sirkelsag som kutter 70 mm. – Dette er stort, sier Camilla Lindtun og Odd Arne Halvorsen i Motek. Kan Nuron brukes med dagens 22V batterier og maskiner? Mer om Hilti Nuron her.

Kortversjon: Motek presenterer Hilti sin nye batteriverktøyplattform, Nuron. Største lansering i Hiltis historie, med fire batterier og 48 maskiner på én gang. Er det bakoverkompatibelt med 22V? Njæh…

English summary: Hilti launches its new battery platform Nuron in Europe and Scandnavia, along with 50 different tools. The biggest launch in Hilti´s history. Norwegian dealer Motek is excited. Biggest question: Is Nuron backwards compatible with 22V series? Short answer: No. But yes, a little bit. Via a cumbersom adapter, you can use old existing tools with the new batteries. Existing 22V batteries with Nuron tools? Nope.

Mandag 4. oktober 2022 er en merkedag hos Hilti og Motek. Da lanserer Hilti sin nye batteriplattform Nuron. Det er intet mindre enn den største lanseringen i Hiltis historie. Fire ulike batterier, tre ladere og 48 (!) maskiner lanseres på én gang.

– Dette er veldig stort! Hilti har brukt mange år på å utvikle Nuron. Jeg er veldig stolt over at vi nå får være med på å lansere dette, sier produktsjef Camilla Lindtun i Motek.

Hilti lanserer Nuron 22V batteriplattform

Vi møter henne sammen med “hovedtrener” og opplæringssjef Odd Arne Halvorsen i Moteks nye hovedkontor i Oslo. Her er det blant annet satt opp et “treningsrom” der det er mulig å prøve de nye Nuron verktøyene.

I Nuron-serien brukes det samme batteriet på verktøy i et bredt spekter. Fra en (ganske) lett drill/borskrumaskin og stikksag, opp til en voksen kappsag og pigghammer. Nuron dekker opp verktøy i størrelser fra eksisterende 22V og 36V serier, nettdrevet og bensindrevet utstyr. De største maskinene er satt opp for å kjøre på to batterier.

Hilti DSH 600-22
Hilti DSH 600-22, kappmaskin der to Nuron batterier erstatter bensin. (Foto: Hilti)

– Batteriteknologien gir deg utrolig kraft og ytelse for krevende jobber som meisling av betong, serieboring i harde materialer, sliping og kutting av metall samt saging av treverk, sier Hilti-importør Motek i en pressemelding.

Alle Nuron-verktøy og batterier har økt levetid og innebyggede sikkerhetsfunksjoner for å håndtere selv de tøffeste forhold, med redusert risiko for skader.

– At vi nå kan tilby tunge verktøy, som for eksempel betongsag, utslippsfritt og med kraftig batteridrevet ytelse betyr at vi ser utvikling i riktig retning. Dette er typisk for Hilti, sier markedsdirektør Cato Løkka i pressemeldingen fra Motek.

Batterier i fire størrelser

Nuron kommer med batterier i fire størrelser. Her har Hilti valgt å oppgi batteristørrelsene i wattimer i stedet for amperetimer:

  • 55
  • 85 (tilsvarer 4 ah)
  • 170 (tilsvarer 9 ha
  • 255 (tilsvarer 12 ah)
Hilti Nuron batterier
Tre av fire batterier i Nuron-serien. 85, 170 og 255. Tilsvarer 4, 9 og 12 Ah. Det kommer dessuten et enda mindre batteri. (Foto: Jørn Søderholm)

Batteripakkene er relativt store i størrelsen, med tydelig markerte rader av celle i de ulike størrelsene. Batteripakkene er laget slik for å gi større avstand mellom cellene. Dessuten er den innvendig kablingen for levering av energi gjort større enn på tidligere batterier. Hensikten har vært å lage batterier som er bedre i stand til å levere MYE energi FORT, med mindre varmeutvikling. Det trengs på store og energikrevende maskiner.

– Elektronikken er kapslet inn, og batteriet er mer vannsikret enn tidligere. Dette er utstyr som tåler å arbeide ute i regn og dårlig vær, sier Camilla Lindtun.

Hilti sirkelsag 70 mm

Kollega og hovedtrener Odd Arne Halvorsen har jobbet hos Motek og med Hilti i flere tiår. Han har aldri før vært med på en lignende storsatsing fra Hilti.
– Jeg gleder meg virkelig til å se hvordan markedet tar i mot dette, sier Halvorsen.
Som gammel snekker er han spesielt begeistret for den nye sirkelsagen SC 30WR-22, med en kuttedybde på gode 70 mm. Det er den største sirkelsaga Hilti har laget på batteri til nå.

Hilti SC 30WR-22, sirkelsag som kutter 70 mm dypt
Den nye sirkelsagen SC 30WR-22, med en kuttedybde på gode 70 mm. Det er den største sirkelsaga Hilti har laget på batteri til nå. (Foto: Jørn Søderholm)

Ved lanseringen kommer Hilti med 48 ulike verktøy på Nuron-plattformen. Mange av dem kommer direkte fra 22V-serien, og har fått minimale tilpasninger for å passe det nye batteriet. Noen kommer fra 36V-serien.

Noen kommer for første gang på batteri, deriblant DSH 600 kappmaskin (erstatter bensindrift) og TE 2000 pigghammer (erstatter nettdrift). Disse er basert på to batterier, og har plass til to av de største batteriene.

Hilti fokuserer sterkt på sikkerhetsfunksjonene i den nye Nuron-serien. Det meste av det er videreført og videreutviklet fra eksisterende løsninger. En nyhet her er SensTech, en sensor i håndtaket på vinkelsliperen som merker om hånda er der eller ikke. Hvis hånda slipper taket i maskinen kuttes strømmen til motoren.

Hilti SensTech - stopper vinkelsliperen hvis du mister den
SensTech, en ny sikkerhetsanordning på vinkelslipere. Sensor i håndtaket merker om hånda slipper, og stopper maskiner. (Foto: Jørn Søderholm)

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)