Nyheter

Først med batteridrevet bordsag

DeWalts nye superbatteri har gjort det mulig å lage et verktøy vi ikke har sett før: Batteridrevet bordsag. DCS7485 er på vei. DeWalt ruller ut nytt utstyr som bruker superbatteriet Flexvolt. Nå kommer de med enda et verktøy som rykker inn på ønskelista til ledningsløse verktøybrukere: En batteridrevet bordsag.

Den har fått navnet DCS 7485.

Verdens første

DeWalt DCS7485 batteridrevet bordsag
DeWalt sier DCS7485 er verdens første batteridrevne bordsag.

De kaller det selv for verdens første batteridrevne bordsag. Den påstanden kan vi ikke gå god for herfra.

Ofte har det vist seg at “verdens første” av ting har vært oppfunnet i en litt annen form før. Men at det er den første batteridrevne og oppladbare byggrelaterte bordsaga på vårt marked er det liten tvil om. Og når DeWalt kommer med noe sånt, så har de nok sjekket grundig ut at saga er praktisk brukbar i profesjonell byggevirksomhet.

Tenk, så deilig det hadde vært å kunne kutte ledningen også til bordsaga!

Størrelse som DW745

Den er i fysisk størrelse og sagekapasitet på størrelse med kompakte DW745. Motoren i den nye batteridrevne bordsaga er børsteløs, og “drivstoffet” hentes fra ett av de nye Flexvolt-batteriene på 54V.

– DCS7485 har en ny design som gjør det enkelt for én person å flytte på den. Den kompakte konstruksjonen med integrert grep gjør at sagen raskt kan tas med fra et arbeidsområde til et annet, forteller DeWalt i en pressemelding.

Noen viktige spesifikasjoner:

  • Vekt: 21,5 kilo
  • Sagbord 48×48 cm
  • Kuttedybde 65 mm ved 90 grader
  • Sagblad: 210 mm.
  • Pris: Nær 12 900 med lader og to batterier. 8 900 i soloversjon. Eks mva, ja.

Saga skal greie imponerende saker til å være batteridrevet, i følge pressemeldingen. Hele 92 meter 19 mm OSB-plater, for eksempel. Hva kan saga by på når gradestokken snur fra rødt til blått, det sies det intet om.

Den der vil vi gjerne ha til utprøving ASAP. Hører dere, DeWalt..?

Hallo…?

dewalt_bordsag_7485_felt

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)