Nyheter

Beist på batteri – Dewalt kombihammer med 13,3 Joule

Ny Flexvolt kombihammer kommer nå fra Dewalt. Det blir den heftigste batteridrevne SDS Max-maskinen på markedet. Mer enn dobler slagkraften fra lillebroren, med mindre vibrasjon.

Hva er det: Dewalt DCH733, XR Flexvolt 8 kg borhammer/kombihammer
Hva koster det: Veil kun maskin ca 9500, eks mva
Hvor kjøpes det: Hos Dewalt forhandlere

Tekst: Jørn Søderholm

Dewalt DCH733. 8 kg kombihammer på XR Flexvolt batteri.
Dewalt DCH733. 8 kg kombihammer på XR Flexvolt batteri.

Dette er muligens den største nyheten fra Dewalt i høst. I alle fall målt i slagkraft for boring og pigging i betong. DCH733 heter den. Dewalt Cordless Hammer.

Dewalt DCH733 kombihammer

Det nyeste tilskuddet i Dewalt batteridrevne 54V XR Flexvolt sortiment, og en åtte kilos borhammer av det kraftige slaget. Eller kombihammer om du vil, ettersom rotasjonen kan slås av for meisling. Maskinen har naturligvis SDS-Max redskapsfeste.

– Den kraftigste på markedet, loves det i pressemeldingen.

PR- og markedsfolk fristes stadig til å love «størst og sterkest på markedet» over en lav sko i pressemeldinger, uten at det alltid er dekning for påstandene. Denne gangen er jeg fristet til å gi dem rett. Dewalt DCH733 er nok den sterkeste og heftigste batteridrevne kombihammeren på markedet.

13,3 Joule slagenergi

Dewalt DCH733 kombihammer med støvavsug på boret.
Dewalt DCH733 skal greie opptil åtte 32×180 mm hull på ett 9 Ah batteri.

Den har en slagstyrke på 13,3 Joule, og borer opptil 48 mm i betong. Til sammenligning kan vi bemerke at DCH481, Flexvolt-maskinen som til nå har vært størst, byr på «bare» 6,1 Joule. 13,3 Joule er en slagenergi vi skal opp på ganske store nettdrevne bor- og kombihammere for å finne maken til.

– Den har kapasitet til å bore åtte 32×180 mm hull på én enkelt ladning med et 9 Ah-batteri. Borhammeren egner seg godt til ekstreme og utilgjengelige bygge-plasser med begrenset tilgang til strøm. DCH733 er den kraftigste batteridrevne SDS-Max-borhammeren i DEWALTs sortiment. Den er utviklet for tunge betongkonstruksjoner, tøft rivningsarbeid og avanserte innfestninger i murverk. Trådløs frihet, det kraftige 54V-batteriet og den børsteløse motoren gir maksimal ytelse og kjøretid, loves det i pressemeldingen.

Vibrasjoner og støv

Den nye borhammeren inngår i Dewalts sikkerhetsprogram «Perform & Protect». Dette betyr at den oppfyller en rekke strenge kriterier for vibrasjoner, brukervennlighet og støvhåndtering, uten at det går på bekostning av prestasjonen.

Borhammeren er utstyrt med et antivibrasjonshåndtak som gir klasseledende lave vibrasjonsnivåer på 9,0 m/s2. På lillebror DCH481 er vibrasjonsverdien oppgitt til 9,4 m/s2.

Elektronisk anti-roteringssystem – populært kalt kickback-kontroll – gir full kontroll og slår av maskinen umiddelbart hvis noe skulle gå galt.

Oppdaterte 230V-maskiner

I forbindelse med lanseringen av den trådløse DCH733 oppdaterer Dewalt også sitt nettdrevne sortiment med ekstra kraftige borhammere. Det vil si 8 kg-maskinene D25733 og D25773, og10 kg-maskinen D25872.

De nye modellene sies å være 25 prosent raskere enn før, har en slagstyrke på hhv 13,3 og 19,4 joule, og takler hhv 48 og 52 mm betongboring. Der går det altså på nettstrøm, mens DCH733 går på batteri.

Hva er det: Dewalt DCH733, XR Flexvolt 8 kg borhammer/kombihammer
Hva koster det: Veil kun maskin ca 9500, eks mva
Hvor kjøpes det: Hos Dewalt forhandlere

Video fra amerikanske Coptool, fra USA-lanseringen på World of Concrete i februar:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Én kommentar

  1. Kan med trygghet si at dette er ett beist av en maskin! Gøy at noen tørr å utfordre Hilti(som jeg ser på som markedsledende i markedet).
    God, rask og smidig maskin som tåler en trøkk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button