Nyheter

To sider med samme sag

Liker du best å være oppå eller under? Dewalt har laget to varianter av sin nye stikksag. Samme sag, forskjellig håndtak. En av dem er en hundrings dyrere enn den andre – og kan være lettere å sage presist med. 

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Dewalt 18V XR stikksager DCS334 og 335
Hva koster det: Veil kr 2532 og 2685 eks mva og batteri
Hvor kjøpes det: Hos Dewalt forandlere

Foretrekker du å være under eller oppå?

Ja, med stikksaga altså. Hva ellers?

Det er ikke bare Flexvolt Dewalt holder på med på nyhetsfronten for tiden. Nå kommer to børsteløse stikksager i 18V XR-sortimentet. Børsteløs motor betyr ekstra lang kjøretid og flere sagde meter pr batteri. De to stikksagene er teknisk sett samme maskin, men skiller lag med håndtaket. Og det er altså der det med oppå eller under kommer inn:

Dewalt DCS334 og DCS335 stikksag

Den som liker best å være oppå heter DCS334, og har topphåndtak. Broder DCS335 er av stavtypen, og har det Dewalt kaller “kompakthåndtak” (body grip).

Stikksag med topphåndtak brukes ofte til å sage materialet fra oversiden/utsiden. Mange nordiske håndverkere foretrekker å sage fra undersiden for å unngå flising. Til det er en stikksag av stavtypen enklere.

Med sagblad med tenner i motsatt retning kan man sage fra utsiden/oversiden og likevel unngå flising på den synlige siden, men for mange gir det bedre kontroll med stikksaga liggende på rygg i hånda under materialet man sager i. Det gir eksempelvis god sikt til en eventuell merkestrek, og for mange oppleves det lettere å sage presist med en stikksag av stavtypen.

Dyrere for håndverkere

Til disse har altså Dewalt laget DCS335. Av en eller annen ikke åpenbar grunn har Dewalt valgt å prise “håndverkersaga” av stavtypen en drøy hundrings dyrere enn saga med topphåndtak.

– De nye stikksagene er lettere, mer kompakte og gir en bedre ergonomisk håndtering av verktøyet. I tillegg er de stillegående og har lavere vibrasjonsnivåer sammenlignet med tidligere modeller, sier Dewalt i en pressemelding.

Sagbladet byttes som forventet verktøyfritt med et håndgrep på forsiden av sagen. Bunnplaten sies å være enkel å løsne og kan vinkles i begge retninger for skrå snitt. For oversikt og kontroll med saglinjen er stikksagene utstyrt med to LED-lys og en integrert støvblåser som holder kuttet rent for spon. Begge stikksagene er kompatible med støvsystemet Airlock for enkel tilkobling til støvsuger.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Én kommentar

  1. Fikk DCS335 tre måneder siden og dette er veldig stort forskjell i forhold til det gamle modell. Veldig førnøyd med sag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)