AnnetNyheter

Dewalt med godlyd i Tstak-format

Dewalt DWST1 – byggeradioen med den feteste lyden – har fått en lillebror. Nå kommer Dewalt med en DAB+ byggeradio som passer rett i Tstak-systemet.

Det nasjonale FM-nettet døde i fjor. De som fortsatt vil høre på NRK, P4 og sånt må over på DAB+. Det er jo egentlig bare tull. Man MÅ ikke over på DAB. Man kan for eksempel høre på nettradio på mobilen, med gammelradioen som høyttaler.

Men det er veldig enkelt og komfortabelt med en DAB-radio. Trykk på knappen, så er´n der.

I fjor vår gjorde jeg en test av de mest relevante DAB+ radioene som er robuste nok til å tåle livet på byggeplass. En av dem var Dewalt Toughsystem DWST1, som sammen med Hilti inntok en soleklar førsteplass i lydkvalitet og -fylde. Her kommer det lyd nok til å forsyne en middels stor byggeplass med radio.

Radio på byggeplass?

Hvis man får lov av byggeplassledelsen da. Og det er jo slett ikke sikkert nå for tiden. Den eneste ulempen med DWST1 jeg kunne se var at den er så låst til Toughsystem-konseptet, og begrensede muligheter til å stable radioen med verktøykofferter.

Dewalt DWST1 Tstak radio, med DAB+.
Dewalt DWST1 Tstak radio, med DAB+.

Nå gjør Dewalt noe med det. Nå i vinter har de lansert en mindre versjon. Den heter også DWST1, og er kompatibel med Tstak-systemet. Den radioen er litt mindre og smalere enn sin Toughsystem storebror. Men til gjengjeld er den direkte kompatibel med andre Tstak-kofferter, som er det mest vanlige koffertformatet Dewalt utstyr leveres i.

Dewalt DWST1 Tstak radio

Jo mer gjennomført man er på Dewalt i verktøyparken, lagret i Tstak-kofferter, jo enklere er det å få radioen og resten av utstyret med inn på dagens jobb.

Dewalt lover kanonbra lyd også på denne, men det kan ikke jeg gå god for før jeg har prøvd den. Med seks høyttalerelementer er det i alle fall ikke antall innebygde høyttalere det skal stå på.

Jeg håper å få kloa i en sånn til utprøving i god tid før isen går av Tanaelva, og kommer tilbake med en testrapport.

Dewalt DWST1 Tstak DAB+-radioen kan i følge pressemeldingen styres via en mobil-app. Den er som sin storebror konstruert for å tåle litt fuktig vær og vind utendørs. Den kan bruke både 10,8V og 18V batterier, samt de nye 54V Flexvolt-batteriene.

Koblet til 230V kan den også lade de samme batteriene. Radioen har som storebror en USB-kontakt for lading av mobilen og strømming av innhold fra mobilen.

Prisen ligger på ca 3200 kroner, veiledende eks mva. Og det er uten batterier.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)