Nyheter

Dewalt med nytt 18V arbeidslys på stativ

“Bli lys”, sa Dewalt. Nå er en ny arbeidslampe på stativ på vei. DCL079 arbeidslys er drøyt to meter høy, yter 3000 lumen og holder inntil 11 timer på batteri.

Januar er kickoff-tid. Dewalt har samlet sitt salgs- og forhandlerapparat til kickoff på Gran Canaria. Visning av årets nye produkter er en av de viktigste faglige innslagene. En av disse nyhetene er DCL079, en batteridrevet XR 18V arbeidslampe på stativ.

DCL079 arbeidslys på stativ

Den går på både “vanlige” XR 18V og Flexvolt batterier. Lampen er LED-basert, med tre effektnivåer. På “full gass” leverer den gode 3000 lumen i lysstyrke.

Plassert på et stativ som løfter den opptil 2,1 meter høyt bør det borge for plenty lys og gode muligheter for å unngå plagsomme skygger. Stativet er høydejusterbart, og sies å være raskt å sette sette opp og ta ned. I sammenslått tilstand danner stativ og lampe en kompakt og transportvennlig enhet, om man skal dømme etter bilder i en pressemelding i forbindelse med lansering på det amerikanske markedet sist høst. Lampen kan tiltes og vris på stativet.

I utforming er den nye DCL079 temmelig lik M18 SAL lampen fra erkekonkurrent Milwaukee, men Dewalt DCL079 oppgis med 3000 lumen maks lys mot 2000 lumen i Milwaukee M18 SAL.

5-11 timer brukstid

Hvor mye brukstid man får ut av et batteri avhenger naturligvis av hvor stort batteri man bruker og om man bruker den på fullt lys eller redusert lys for å forlenge brukstiden. Dewalt oppgir en maks brukstid på 11 timer med et 6,0 Ah batteri, men uten at det angis om det er med fullt eller redusert lys. Forhandler KH Service AS oppgir på sin Instagram-konto en brukstid på fem timer på fullt lys og batteri.

Pris? Antakelig rundt 3000 kroner inkl mva for lampe uten batteri. KH Service oppgir at de får lampen inn på lager i midten av februar.

En video til slutt, fra den amerikanske lanseringen i høst:

https://www.youtube.com/watch?v=9JqA7pt1bK8

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

  1. Ser bra ut det der, veldig likt Milwaukees modell som kom for en ca.3 år siden som eg kjøpte.
    Har brukt det masse, etter å ha bruk 2x500w halogen arbeidslampe endel år(med stadig bytting av pærer og varm som en ovn)

    1. Takk for at du deler erfaring. Hvordan har overgangen vært fra det varme (gule) halogenlyset til kaldt/kaldere LED? Funker det like godt å jobbe i, synes du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)