Nyheter

Nytt SDS-Max bor med støvavsug fra Diager

Null støv, raskere boring og lengre levetid på boret. Nå har Diager kommet med Speeduster 646, en ny serie SDS-Max bor med støvavsug. 

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: SDS Max mur- og betongbor med innebygget støvavsug. 14-35 mm, lengde 610 mm.
Hva koster det: 2400-4000 kroner eks mva veil
Hvor kjøpes det: Hos AEO, eller andre forhandlere. Importør ToughTools AS. 

– 100 prosent støvfri, raskere boring og lengre levetid, 

Diager Speeduster 646

Det lover importør ToughTools AS om nye Speeduster 646 fra franske Diager, en ny serie SDS Max mur- og betongbor med integrert støvavsug. Diager er ikke først ute med dette, men dette er deres første av en slik type bor med SDS Max redskapsfeste. 

Speeduster borer og fjerner støvet i én og samme operasjon. En støvsuger kobles til et adapter på borstanga. Støvet i borehullet suges inn i to hull i borekrona, og ekspederes til støvsugeren gjennom borstanga. 

– Takket være den umiddelbare Ierningen av støv går boringen dobbelt så fort, og borene får lengre levetid, sier den norske importøren ToughTools AS i en pressemelding om nyheten. 

Borer raskere – lever lengre

«Vanlige» bor er avhengig av borspiralen for å transportere bort støvet. Speeduster og andre bor med integrert støvavsug kan bruke all sin energi på å bore i fast mur eller betong, og slipper både å jobbe med støv foran borkrona og å flytte dette støvet utover.

Dette gir mer effektiv boring, mindre varmgang og altså i følge Diager lengre levetid på boret. 

Bor med innebygget støvavsug gir også et par fordeler med tanke på jobben som skal gjøres. Hvert hull er støvfritt så snart det er boret, og klart til bruk med ekspanderende bolt, gysing, kjemisk anker eller hva som måtte være aktuelt. 

Med direkte støvavsug kan man også bore innendørs eller i sårbare miljøer med mindre tidsbruk på tildekking og/eller opprydding. For ikke å snakke om HMS-gevinsten i at potensielt svevestøv går rett i støvsugeren. 

Diager produserer over 20 millioner bor i året, og er en av Europas ledende produsenter av mur- og betongbor. 

SDS Max bor med støvavsug

Diager Speeduster 646 SDS-Max bor med støvavsug.
Diager Speeduster 646 SDS-Max bor med støvavsug.

– Speeduster borer og fjerner støvet i én og samme operasjon. Dette bidrar til at arbeidsplassen forblir ren, og du slipper å sløse bort tid på å klargjøre arbeidsplassen og senere rengjøring av materialer og innredning. Speeduster passer derfor ekstra godt for arbeid i miljøer med ekstra høye krav mot støv, sier country manager Hans-Jørgen Narum-Hansen i ToughTools AS. 

Diager Speeduster 646 SDS Max borene kommer i diameter 14-35 mm, i lengder på 610 mm. Prisene spenner fra 2400 til rett over 4000 kroner, veil eks mva. Da er det sikkert mulig å få dem noen kroner billigere hos forhandlere, avhengig av kundeforholdet ditt. Prisene på Speeduster er ca det dobbelte av tilsvarende “vanlige” Diager bor. 

Albert E. Olsen AS er den største lagerførende forhandleren for Diager bor fra ToughTools AS.

Hva er det: SDS Max mur- og betongbor med innebygget støvavsug. 14-35 mm, lengde 610 mm.
Hva koster det: 2400-4000 kroner eks mva veil
Hvor kjøpes det: Hos AEO, eller andre forhandlere. Importør ToughTools AS.

En promovideo til slutt:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)