Nyheter

Digital vater varsler med lyd

Et digitalt vater, nøyaktig ned til en tidel av en grad – og som sier ifra med lyd i vater og lodd. Hultafors lanserer to nye vatere med elektronisk måling og høy presisjon.

Hva er det: Hultafors DM 60 og DM 120, digitale vater
Hva koster det: Veil pris kr 3760 (DM 60) og kr 4219 (DM 120), eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos Hultafors forhandlere

English summary: DM 60 and DM 120 are two new, digital levels from Hultafors. 1000 mm libelles are accompanied by an electronic measurement with accuracy of 0.1° at 90 and 0 degrees, and 0.2° at other angles.

Hultafors har sendt ut en pressemelding om lansering av to nye, digitale vater. DM 60 og DM 120. Gjett hvor lange de er…

Vaterne har som seg hør og bør et proff-vater derfra et par 1000 mm libeller med god nøyaktighet og 30 prosent forstørrelse. Den største med disse – og den store forskjellen mellom et digitalt og et analogt vater – er den elektroniske målingen.

Grader og fall i millimeter, tommer og prosent

Den sikrer nøyaktige målinger, ned til en tidel av en grad. Du kan også velge andre måleenheter; mm/m, prosent eller tomme/fot.

– Vi er stolte av å jobbe tett med håndverkere. Vi fikk faktisk forslaget om et lengre digitalt vater av en gulvlegger som arbeider med baderom. Presisjonen i våre nye digitale vater er en tiendedels grad som gjør sluttresultatet så nærme perfeksjon man kan komme, sier produktutviklingssjef Per Eriksson hos Hultafors

Digital vater

Vatrene DM 60 og DM 120 har integrerte magneter som gjør dem lette å feste til metall. Rør, for eksempel. For å holde vateret enda stødigere på plass har enden antiskli-funksjon i tillegg til å være slagbestandig. Måleområdet for vateret er 360 grader, delt inn i fire 90 graders soner. Den digitale delen slår seg automatisk av etter fem minutter for å spare batteri.

De uknuselige blokklibellene er motstandsdyktige mot ultrafiolett lys og temperaturendringer. Toleransen på libellene er ± 0,5 mm/m. Libellene har 30 prosent forstørrelse og selvlysende reflektor for lettere avlesning.

Tallene snur

Den digitale enhetens toleranse er ±0.05° i lodd og vater (0 og 90 grader). I andre vinkler er toleransen ±0.1°. Vateret er sertifisert i samsvar med IP65 og til utendørsbruk.

Vateret fungerer like bra opp ned som på rett kjøl. Da vendes de digitale tallene automatisk for enkel avlesning. Skjermen har bakgrunnslys for å lettere se tallene under ulike lysforhold. Det er også mulig å spare på tidligere måleresultater.

Et lydsignal indikerer tydelig når man oppnår rette vinkler i vater og lodd. Det er fort en veldig nyttig funksjon når man jobber alene i litt knotete forhold.

For de som ikke behøver at vateret er magnetisk finnes modellen D60. Den har samme funksjoner og følsomhet som DM-modellen, men har ikke integrerte magneter.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)