Nyheter

Farsund Bygg AS solgt til Optimera

Farsund Bygg AS i Førde går fra XL-bygg til Montér. Optimera kjøper seg en viktig strategisk rolle i Sunnfjord. Endringer for kundene? Nja, det spørs.

Kortversjon: Optimera har inngått avtale om kjøp av aksjene i byggevarehuset Farsund Bygg AS i Førde. Byggevarehuset blir nå Montér Farsund Bygg, og får en strategisk viktig rolle for Optimera i og rundt Sunnfjord.

English summary: Optimera has signed an agreement to buy all shares in building material and hardware store Farsund Bygg AS in Førde, Norway. It becomes Montér Farsund Bygg, entering an important strategic role for Optimera in the Sunnfjord region.

– Dagens eiere er etterkommere av byggmester Oddmund Farsund som etablerte byggevarehuset i 1955. Familien har vært åpne overfor medarbeidere og lokalmiljøet om at de i noe tid har ønsket nye krefter ved roret.
Det opplyser Optimera i en pressemelding.

I en strukturert prosess har eierne invitert flere aktører til å gi bud på virksomheten. Optimera kom best ut av dette.

Farsund Bygg AS, Førde
Farsund Bygg AS forlater XL-Bygg etter 15 år. (Foto: Google Maps)

Optimera i Sunnfjord

– Oppkjøpet er strategisk viktig for oss. Vi vil nå helt nye kundegrupper i og rundt Sunnfjord med vårt brede vareutvalg og spesialistkonsepter. Byggevarehusets store lagerkapasitet blir viktig overfor mange kunder inkludert boligprodusenter og entreprenører med nasjonalt nedslagsfelt, sier adm. dir. Erik Tønnesen i Optimera, som eier Montér-kjeden.

Gjennom årene har Farsund Bygg vokst til å bli blant de største byggevarevirksomhetene i Sogn og Fjordane som nå inngår i Vestland fylke, de siste 12 årene som del av kjeden XL-bygg. Den veldrevne virksomheten omsetter for over 90 millioner kroner og har jevnt levert gode resultater.

Alle følger med

Dagens eiere er brødrene Leif Odde, Tore og Frode Farsund. Alle medarbeidere vil følge med i eierskiftet inkludert daglig leder Randi Engen som har hatt en nøkkelrolle i salgsprosessen.

– Familien er stolt av det vi har skapt sammen med gode medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere gjennom mange år. Optimera har de aller beste forutsetninger for å videreføre og utvikle virksomheten til det beste for både marked og medarbeidere, sier Johan Magerøy, som har vært styreleder i Farsund Bygg de siste 10 årene.

Monter Farsund Bygg
Montér Farsund Bygg, Førde. Bildet er manipulert, med Montér-logo påmontert. (Montasje: Optimera)

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)