Nyheter

Festool: Kapex kapp- og gjærsag på batteri

Nå kommer Festool med Kapex kapp- og gjærsag på batteri. Trådløs saging med børsteløs motor og justerbar hastighet. Drives med ett eller to 18V batterier. Når kommer den til Norge? Se her.

Hva er det: Festool Kapex KSC 60, kapp- og gjærsag på 18V eller 2x18V batteri.
Hva koster det: Sag eks batteri/lader ca samme pris som 230V sag
Hvor kjøpes det: Hos Motek AS

English summary: The new KSC 60 cordless sliding compound mitre saw from Festool has been revealed. Festool has done away with the cable, making this handy all-rounder with a brushless EC-TEC motor. Dual battery system – one or two batteries by choice –… ensures maximum power that lasts the whole day.

Når den kommer i salg i Norge? Se nederst i saken.

– Hva har gulvlegging, fasademontering, tømring og innredningsarbeid til felles? Enkelt: Alle behøver en kompakt sag som er presis, pålitelig og hundre prosent fleksibel. Nå trekker vi kontakten ut på kapp- og gjærsagen Kapex KSC 60, og slipper den letthåndterlige universalmaskinen løs med Li-Ion batteri og børsteløs motor.

Det sier Festool i en pressemelding nylig. Her lanseres altså Kapex kapp- og gjærsag med batteridrift. Selveste Drømmesaga for Festool-entusiaster blant håndverkere og de mest avanserte gjør-det-selve-erne blir trådløs.

Snekker med Festool KSC 60 kapp- og gjærsag
Nye Kapex KSC 60 loves av produsenten å by på like mye kraft som sin nettdrevne broder KS 60.

Festool Kapex KSC 60 kapp- og gjærsag på batteri

Festool og eier TTS har aldri stilt seg fremst i køen av elektroverktøyprodusenter som konverterer fra nettdrift til batteri. “Kommer sent, men kommer godt”, er nok dekkende.

KSC 60 er med 216 mm blad lillebroren blant Festool Kapex kapp- og gjærsager. Den har vært med lenge i 230V-versjon. Nå kommer den samme sagen på batteri. Den gjærer 60 grader til begge sider, og byr på 46 (høyre) og 47 (venstre) grader skråkutt. Uttrekksmekanismen med dobbelt opp av både skinner og lagre er den samme, og loves å gi “perfekte snitt uten rystelser eller vibrasjoner”.

LED-belysning markerer sagsnittet med skyggen av sagbladet og gir sikt over markeringen av snittet. Den hendige smygvinkelen som følger med andre Kapex-sager er med som standard utstyr også på den nye batteri-Kapexen. Den leveres også med en pose til sponutkastet, til bruk på småjobber der du helst vil slippe å drasse ut støvsugeren.

Tømrer med Festool KSC 60 kapp- og gjærsag
Festool lover “grenseløs mobilitet” på byggeplass med den nye saga.

Systainer som arbeidsbord

En annen snedig detalj: Ekstraføtter gjør at anlegget på Kapex KSC 60 blir akkurat like høyt som en av de laveste Systainer verktøyboksene (SYS1 eller SYS3 M112), og der boksen dermed danner et utmerket arbeidsbord når man kapper litt lengre emner. Dette er ikke spesifikt for den batteridrevne versjonen, men gjelder alle Kapex sager.

Nye Kapex KSC 60 loves av produsenten å by på like mye kraft som sin nettdrevne broder KS 60.

– I KSC 60 brukes nyeste generasjon børsteløs EC-TEC motor. Den er kompakt, lett og effektiv, sier sag-produktsjef Boris Seyfried hos Festool.

18V eller 2x18V batteri

Den nye saga kommer med et batterisystem der man kan velge å kjøre den på ett eller to 18V batterier. Ett batteri for mindre arbeider, mens to batterier loves å gi kraft til en hel arbeidsdag.

– Nye KSC 60 er grensløst mobil på byggeplassen. Kompakt form, styrestenger som ikke stikker ut, ergonomisk plasserte bærehåndtak og en praktisk transportsikring. Hele pakken avsluttes med systemtilbehør perfekt tilpasset KSC 60, sier Festool i pressemeldingen.

I det inngår blant annet spesielt tilpassede sagblader til ulike formål, som i kombinasjon med justerbar hastighet gir gode resultater i alle materialer. Som med sin nettdrevne broder KS er også KSC – C=cordless, ja – tilpasset bruk med et sammenleggbar stativ som får saga opp i en komfortabel høyde.

Om du vil ha en sånn, så trenger du ikke bråløpe til Motek med det første. Saga ble lansert nå i vinter, men kommer i salg først i september, opplyser importør Motek. Der har de p.t. ikke satt priser på den nye batterisaga. Vi får opplyst at prisen vil bli ca den samme som for dagens 230V sag, med den forskjell at du må ha batterier og lader i tillegg.

Festool Kapex KSC 60 kapp- og gjærsag med to 18V batterier
Festool KSC 60 kan brukes med ett eller to 18V batterier.

Fakta – Festool Kapex KSC 60

  • Effekt: 36V (2 x 18V)
  • Sagedybde: 60 x 305 mm
  • Vinkel venstre/høyre: 46 og 47 grader
  • Gjæring venstre / høyre: 60 grader
  • Sagblad Ø: 216 mm
  • LED-lys: Ja
  • Vekt: 16,6 kg (u/batt.)

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)